Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Αυτή είναι η Ελλάδα που δεν πρόκειται να πάει μπροστά γιατί οι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται.

«κορόιδα. Εγώ είμαι ισχυρός και δεν πληρώνω».
 


Όσο πιο επώνυμος είσαι, όσο πιο πλαστική κυράτσα 
στις ιλουστρασιόν εκδόσεις πλασάρεσαι τόσο πιο εύκολα είναι να την γλιτώσεις.
 
Το υπόλοιπο των κόκκινων δανείων ανέρχεται σε 220 δις ευρώ, πολύ πάνω από το ΑΕΠ της χώρας το οποίο είναι γύρω στα 180 δις. Από το σύνολο των δανείων, περί τα μισά, δηλαδή 106 με 110 δις ευρώ έχουν «κοκκινίσει». Πριν από την κρίση τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν κάτω από 20% και ξαφνικά «απογειώθηκαν».

Κάποιοι δεν είχαν να πληρώσουν, κάποιοι χτυπήθηκαν από την κρίση και αδυνατούν να είναι συνεπείς, κάνοντας τα πάντα, ωστόσο, να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Πολλοί, πάντως, συγκαταλέγονται στον τομέα των «στρατηγικών κακοπληρωτών», αυτών δηλαδή που… είδαν φως και μπήκαν. Που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και «φέσωσαν» τις τράπεζες γιατί προφανώς θεωρούν ότι δεν θα έχουν καμιά επίπτωση.

Όταν πρόκειται για μικρά δάνεια οι δανειολήπτες χάνουν σπίτια και άλλα περιουσιακά στοιχεία, πιέζονται από εισπρακτικές εταιρείες, δέχονται εκβιασμούς, πολλοί παθαίνουν εγκεφαλικά από τις πιέσεις που υφίστανται. Όταν, όμως, πρόκειται για επιχειρηματίες στρατηγικούς κακοπληρωτές τι γίνεται; Ποιος τους ελέγχει; Ποιος τους πιέζει και με τι τρόπο; Μήπως με το να δίνει επιπλέον δάνεια, να εκδίδει ομολογιακά, να μην ελέγχονται που πάνε τα λεφτά;

Έχει αναρωτηθεί κανείς που πήγαν όλα αυτά τα 110 δις κόκκινα δάνεια; Έχει σκεφτεί που πήγαν τουλάχιστον τα μισά που δεν εξυπηρετούνται γιατί αυτοί που τα πήραν δεν γουστάρουν να πληρώσουν και λένε «έλα μωρέ, στην Ελλάδα είμαι, δεν πληρώνω, θα χρεοκοπήσω και καθάρισα;»

Έκανε ποτέ κανείς μια έρευνα για να δει αν τα τεράστια θαλασσοδάνεια πήγαν σε 5-10 φαμίλιες στη χώρα, από αυτές που κτίζουν εταιρείες, τις διαλύουν, αφήνουν χρέη και ξεκινούν από την αρχή χωρίς καμιά επίπτωση;

Υπάρχει στην Ελλάδα π.χ. ο νόμος που προβλέπει ότι μια Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία που χρωστά παντού, αν πέσει στην τρίτη εθνική καθαρίζει. Δεν χρωστά φράγκο και ξεκινά σαν να μη συνέβη τίποτε. Για να μην πούμε ότι υπάρχουν ομάδες που άλλαξαν ελαφρά το όνομά τους και καθάρισαν από χρέη.

Να πάμε σε άλλες επιχειρήσεις; Στα media για παράδειγμα. Τεράστια δάνεια έχουν διακινηθεί τα τελευταία χρόνια. Το άνοιγμα των εταιρειών αυτών στις τράπεζες είναι πάνω από 1,3 δις ευρώ και μόνο τα 500 εκατ. «έσκασαν» από τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα ενώ ακολουθούν κι άλλες εκδοτικές εταιρείες. Και τι έγινε; Θα τιμωρηθεί κανείς ή θα πάνε πιο πέρα, θα ανοίξουν ένα άλλο μαγαζί με αχυρανθρώπους, θα είναι αφανείς μέτοχοι και θα καθαρίσουν;

Υπάρχει αυτή τη στιγμή χρεοκοπημένος εκδότης που χρωστά τρελά ποσά, που έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια για χρόνια και παρ’ όλα αυτά εμφανίζεται ως χρηματοδότης εφημερίδας. Υπάρχει άλλος που μέσα σε λίγα χρόνια έχει χρέη πάνω από 20-30 εκατ. ευρώ αλλά ταυτόχρονα είναι... αντιμνημονιακός.

Ποιοι τους έδωσαν αυτά τα δάνεια και με τι εγγυήσεις; Κι αν όλα είναι νόμιμα, αν οι χορηγήσεις δόθηκαν για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, ελέγχθηκαν ποτέ αν έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό; Πώς π.χ. επιτράπηκε στον Μαρινόπουλο να χρεώσει τη χώρα με 1,5 δις ευρώ αλλά ο ίδιος να έχει ανοίξει άλλη επιχείρηση στο Μαϊάμι και να έχει τεράστια ακίνητη περιουσία στο εξωτερικό;

Υπήρξε ποτέ κανένας σοβαρός έλεγχος για το τι έγινε στο Alter από μετόχους που τώρα εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων και κουνάνε το χέρι στους δανειστές ή στους… Γερμανοτσολιάδες;
Μια ματιά μόνο στις πτωχευμένες εταιρείες των τελευταίων 12 μηνών είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ποιοι χρεοκόπησαν, γιατί, αν έχουν περιουσία που δεν την άγγιξε κανείς και γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται.

Ναι, τα πολλά λεφτά τα πήραν οι φαμίλιες και τα εξανέμισαν στις πέντε ηπείρους γιατί ήξεραν ότι κανείς δεν θα τους ενοχλήσει. Ναι, αυτή δεν είναι υγιής επιχειρηματικότητα και την ευθύνη δεν την έχουν μόνο τα λαμόγια αλλά και οι κυβερνήσεις που πέρασαν. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια να λέγεται. Όσο υπάρχει ατιμωρησία, όσο ο κόσμος βλέπει ότι οι μεγαλόσχημοι δανειολήπτες δεν πληρώνουν γιατί δεν γουστάρουν αλλά ποτέ δεν έχουν επιπτώσεις, τόσο τα κόκκινα δάνεια θα αυξάνονται.

Ξέρετε πόσοι λένε τώρα ότι δεν ξαναπληρώνουν ούτε δάνεια, ούτε φόρους, ούτε εισφορές αφού ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Λυμπέρης, ο Λιακουνάκος, ο Κουρής και πλείστοι άλλοι δεν έπαθαν απολύτως τίποτε; Αντιθέτως θα συνεχίσουν τη ζωή τους με τα λεφτάκια τους στο εξωτερικό, τις βίλες τους, τα σκάφη αναψυχής κι εκείνο το ειρωνικό μειδίαμα στο πρόσωπο που λέει «κορόιδα. Εγώ είμαι ισχυρός και δεν πληρώνω».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------