Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Οι Ελληνες εργαζόμενοι σε κοινό αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή

Πέρα από την κομματική συνδικαλιστική αναλγησία και την «πολιτική» του λουκέτου και της εξαθλίωσης από τα κομματόσκυλα του κλάδου, εύλογα κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί: Μα είναι δυνατόν τα τυπογραφεία να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι να έχουν οδηγηθεί στην ανεργία και κανείς να μην αντιδρά.

Αθλιότητες
Τους τελευταίους μήνες στα τυπογραφεία πληθαίνουν τα κρούσματα τρομοκράτησης εργαζομένων για να λάβουν ενεργό μέρος στις απεργίες και στα λουκέτα από συνδικαλιστές και εργατοπατέρες του κλάδου.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι σέρνονται στη διαπόμπευση και καταδικάζονται σε κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό από τα  απολειφάδια του οπορτουνισμού γιατί μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης για την διάσωση της Ελληνικής τυπογραφίας, γιατί σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στους κομματικούς συνδικαλιστές της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και γιατί δεν συμβιβάζονται.στο βρώμικο παιχνίδι για την εξαθλίωση των Ελλήνων τυπογράφων.

Δεν ξέρουμε  πόσο άνετα μπορεί να νιώθει κανείς σε ένα σωματείο λιθογράφων που έχει μοιραστεί ανάμεσα σε καλούς και κακούς. Σε αυτούς που υποστηρίζουν το ΠΑΜΕ  και σε αυτούς που έχουν μια διαφορετική γνώμη. Τι χρειάζεσαι τη δημοκρατία όταν έχεις τέτοιους αριστερούς;...
Να σταματήσει ο ρατσισμός και ο σταλινισμός εναντίων των Ελλήνων εργαζομένων.-


Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------