Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Τα Ελληνικά τυπογραφεία και οι εργαζόμενοι, έπαψαν να είναι αμόνι, έχουν γίνει πλέον σφυρί....

Οι κομματικοί συνδικαλιστές έχουν πέσει τόσο χαμηλά ώστε έφτασαν πλέον να καλούν τους εργαζομένους να ρουφιανεύουν για ασήμαντους λόγους τα τυπογραφεία όπου εργάζονται στο σωματείο και αυτό με την σειρά του να τα δίνει στην ΚΕ.Π.Ε.Κ., στην Επιθεώρηση Εργασίας στο ΔΝΤ και όπου αλλού φανταστούν. Το μίσος τους για την Ελληνική τυπογραφία δεν έχει τέλος. Δεν θα ησυχάσουν εάν δεν καταστρέψουν και το τελευταίο τυπογραφείο. Το Σωματείο Λιθογράφων δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή να κυνηγάει με όλα τα μέσα τα Ελληνικά τυπογραφεία και τους Έλληνες εργαζόμενους.

Κύριοι συνδικαλιστές της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, έχετε σκεφτεί ποτέ τι επιπτώσεις έχουν στους εργάτες και στον επαγγελματικό-εργασιακό-κοινωνικό τους χώρο αυτές οι γελοίε, γεμάτες μίσος, ρουφιανιά, φανατισμό και μπουρδολογία, ανακοινώσεις σας και τι τους ζητάτε να κάνουν!!!............ συνδικαλισταράδες μας;;;...........

Δημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση τους.

Η αυθαιρεσία της εταιρίας PAPER AXON 

στα Καλύβια Αττικής δεν έχει τελειωμό.


Την Τρίτη 1-10-2013 στις 11.00 το βράδυ, κλιμάκιο του Σωματείου με την Επιθεώρηση Εργασίας Λαυρίου πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στην εταιρία PAPER AXONΚατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση απασχολούσε εργαζόμενους την νύχτα χωρίς να το έχει δηλώσει στο πρόγραμμα εργασίας, και όπως μας  δήλωσαν εργαζόμενοι, δεν τους πληρώνει τη νυχτερινή προσαύξηση. Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι της Λαμιναριστικής μηχανής, στο Ρολοκοπτικό, στις Σακουλοποιϊτικές μηχανές και στην εκτυπωτική μηχανή ενώ έκαναν εξειδικευμένη εργασία, ασφαλίζονται ως ανειδίκευτοι εργάτες. Μετά την παρέμβαση του σωματείου μπήκανε ειδικότητες σε όλους τους εργαζόμενους.
Το πρόβλημα όμως με τη συγκεκριμένη εταιρία δε σταμάτησε εκεί. Σε επόμενο έλεγχο που έκανε το Σωματείο μαζί με το ΚΕ.Π.Ε.Κ. στις 4/12/13 για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία στην εταιρία Paper Acion Α.Ε. διαπιστώθηκε όργιο παραβάσεων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν:
1)Δεν ήταν στη διάθεση των εργαζομένων κατάλληλος χώρος ανάπαυσης
2)Είχαν απενεργοποιηθεί τα συστήματα ασφαλείας στη σακουλομηχανή καθώς και σε μία κοπτική μηχανή
3)Δεν υπήρχε εξαερισμός στο χώρο του πλυντηρίου.
4)Χορήγηση υποδημάτων ασφαλείας σε εργαζόμενους παραγωγής και αποθήκης.
5)Επισήμανση εξόδων κινδύνου.
6)Τοποθέτηση φαρμακείου σε συγκεκριμένο χώρο και ανανέωσή αυτού με τα προβλεπόμενα σκευάσματα.
Επίσης, ζητήθηκαν από την επιχείρηση:
7)Η προσκόμιση των μετρήσεων θορύβου.
8)Η διενέργεια μετρήσεων στο χώρο παραγωγής των εκπεμπόμενων χημικών ουσιών (διαλύτες).
Μετά από όλες τις παραπάνω παραβάσεις, δεν μας παραξενεύει που ο κος Παπάζογλου επέμενε να μην παρευρίσκεται εκπρόσωπος του σωματείου Λιθογράφων κατά τον έλεγχο.
Το παράδειγμα της PAPER AXON είναι χαρακτηριστικό για την εργοδοτική αυθαιρεσία που καταπατά ακόμα και αυτούς τους λίγους νόμους που έχουν απομείνει για τα εργασιακά δικαιώματα.
Οι εργοδότες βρίσκουν χώρο να αυθαιρετούν γιατί οι κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ μαζί με το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχει προσφέρει, έχει απαξιώσει πλήρως το ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών.
Το Σωματείο Λιθογράφων δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή να κυνηγάει με όλα τα μέσα τους εργοδότες που μας θέλουν να δουλεύουμε ως μισθωτοί σκλάβοι  και να είναι σίγουροι ότι τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλοι έλεγχοι σε εργοστάσια  που αυθαιρετούν.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν εργασιακές αυθαιρεσίες να επικοινωνούν με το Σωματείο, για να οργανώσουμε από κοινού την αντιμετώπισή τους.

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
-----------------------------------------------------------------

Το κάλεσμα των συνδικαλιστών του ΚΚΕ στον κλάδο σε ρουφιανιές μίσους από τους εργαζομένους στα Ελληνικά τυπογραφεία είναι μία πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα όλων μας μετά και την προκλητική αδιαφορία που έχουν δείξει οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές στις ομαδικές απολύσεις και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ.

Μη έχοντας άλλο τρόπο να καταστρέψουν την Ελληνική τυπογραφία ζητάνε να βγουν οι εργαζόμενοι με κουκούλες και να ρουφιανεύουν τους χώρους εργασίας στην Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων μπας και ανακαλύψουν ότι λείπει καμία ταμπέλα που να δείχνει την έξοδο κινδύνου!!! ή Δεν ήταν στη διάθεση των εργαζομένων κατάλληλος χώρος ανάπαυσης!!! ή Τοποθέτηση φαρμακείου σε συγκεκριμένο χώρο και ανανέωσή αυτού με τα προβλεπόμενα σκευάσματα!!! ή Η προσκόμιση των μετρήσεων θορύβου!!! κλπ (μην τα γράψουμε όλα τα χαΐρια τους).

Οι κύριοι συνδικαλιστές της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει μηχανή που ο χειριστής της να μην έχει θέσει εκτός λειτουργίας κάποιο εργοστασιακό σύστημα ασφαλείας που δεν δημιουργεί κάποια επικινδυνότητα στην λειτουργία ή στο εργαζόμενο αλλά τον εμποδίζει στο χειρισμό της μηχανής. Εξάλλου μπορούν να πάνε στα τυπογραφεία του κόμματος και να ρωτήσουν τους χειριστές τους εάν οι ίδιοι δεν το γνωρίζουν.

Κύριοι συνδικαλιστές της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, πιστεύετε ότι με όλες αυτές τις ανοησίες,  την μπουρδολογία και την κομματική σας εμπάθεια που συνεχώς δείχνετε  προσφέρετε έργο στους εργαζόμενους και υπερασπίζεστε τα δικαιώματα τους στην εργασία;;;

Κύριοι συνδικαλιστές της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, το ότι δεν τολμάτε να περάσετε ούτε έξω από τα τυπογραφεία και οι εργαζόμενοι σας έχουν γυρίσει την πλάτη είναι πλέον γνωστό. Αυτό που θα κάνουμε σε όλους γνωστό πλέον είναι η ανικανότητα σας να δώσετε μια απάντηση σε ένα απλό ερώτημα που αφορά και τους εργαζόμενους:
- Ποια είναι η πρόταση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την αντιμετώπισή της εισαγόμενης τυπογραφίας και της ανεργίας στον κλάδο; 

Εάν δεν καταφέρετε να δώσετε απάντηση πηγαίνετε να εξομολογηθείτε  για όλα όσα έχετε κάνει εις βάρος του Έλληνα εργαζόμενου, με την ανικανότητα σας να εμπνεύσετε τους εργάτες, να δώσετε όραμα, να σώσετε με συνεννόηση και εργασιακή ειρήνη έστω και ένα τυπογραφείο, να σώσετε έστω και μια θέση εργασίας, να ανατρέψετε έστω και ΕΝΑ αντεργατικό νομοσχέδιο.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------