Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Τι ξέχασες; ο φανατισμός τους είναι διαχρονική αξία...

Ο κλάδος των λιθογράφων, τους τελευταίους 14 μήνες βρίσκεται χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η συνδικαλιστική αυθαιρεσία να βασιλεύει. Την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την κατάσταση την έχει ο ρατσισμός και η εμπάθεια της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων εναντίον της Ελληνικής τυπογραφίας, που επικουρούμενη από την Ομοσπονδία τυπού-χάρτου, δεν διαπραγματεύτηκαν τη σύμβαση και έκαναν τα πάντα για να πετύχουν την κατάργησή της. Η ανικανότητα τους να διαπραγματευτούν ήταν σε τέτοιο βαθμό ώστε μετά την καταγγελία της ΣΣΕ από την εργοδοσία να επανέλθουν ζητώντας να υπογραφή νέα ΣΣΕ με τους όρους της παλιάς!!!

 Δεν έχουν ιερό και όσιο. Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα...
Δε δίστασαν ακόμα να κατηγορήσουν το ΣΕΜΕΕ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις για αδιαλλαξία, επειδή δεν δέχτηκαν την αρχική τους πρόταση για αυξήσεις και διάφορα επιπλέον επιδόματα την στιγμή που τα Ελληνικά τυπογραφεία έκλειναν το ένα μετά το άλλο. Οπότε επόμενο ήταν οι εργοδοτικές οργανώσεις να αναγκαστούν να καταγγείλουν την ΣΣΕ για να προστατέψουν τα μέλη τους από τα λουκέτα και τους εναπομείναντες εργαζόμενους από την ανεργία.

Μέλλον στον κλάδο με τσακισμένα και 
κλειστά τυπογραφεία, δε μπορεί να υπάρξει.
Οι κομματικοί συνδικαλιστές του κλάδου για να εξυπηρετήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα διοργανώνουν επιλεκτικές κινητοποιήσεις σε ορισμένα τυπογραφεία δημιουργώντας τους συνεχώς εργασιακά προβλήματα και οδηγώντας τα στο σταμάτημα της παραγωγής και ορισμένα στο λουκέτο. 
Πολλά τα παραδείγματα μάλιστα όπως στην Fimi Pack, την 3Ε εκτυπωτική, αφοί βλάχου κλπ.

Από την άλλη όμως οι συνδικαλισταράδες της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της
Ομοσπονδίας τυπού-χάρτου φρόντισαν επιδεικτικά να αγνοήσουν τις ομαδικές απολύσεις την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την εξαθλίωση και την δυστυχία των συναδέλφων μας στην Τυποεκδοτική, στον 902 και στον Ριζοσπάστη. Ούτε μια ανακοίνωση δεν τόλμησαν να βγάλουν. Αυτό εννοούνε οι συνδικαλισταράδες μας όταν μιλάνε για εργατικούς αγώνες και εργασιακά δικαιώματα. Στοχεύουν μόνο στην  εξασφάλιση τον κομματικών τους σχεδίων τσακίζοντας όλους τους άλλους. 

Κρύβουν ακόμα πως από τις επιλογές τους, τις κομματικές φιέστες και την ανυπαρξία εργασιακής ειρήνης τα τυπογραφεία δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την εισαγόμενη τυπογραφεία  (δεν λένε κουβέντα) και με τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα και την άγρια φορολογία των τυπογραφείων σχεδόν 57% η ανεργία στον κλάδο έχει εκτοξευτεί στο 68%.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς τη Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, την Ομοσπονδία τυπού-χάρτου και τους πολέμιους του κλάδου, πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί τα πράγματα δε θα είναι έτσι για πάντα.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την κατάσταση. Δεν θα τους επιτρέψουμε να διαλύσουν την Ελληνική τυπογραφία για τα κομματικά τους συμφέροντα με τις δικές μας πλάτες.


Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------