Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Για 13η ημέρα βρίσκονται οι απλήρωτοι εργαζόμενοι (κυρίως τεχνικοί) του τηλεοπτικού σταθμού Μega, έξω από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil,

Οι ανθρώπινες αντοχές έχουν όρια όπως και η αδιαφορία. 
Κρίνεται η επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους.


Η «δεύτερη φορά Αριστερά» κυβέρνηση κατόρθωσε να ξεπεράσει 
σε αντιλαϊκή εφαρμογή μέτρων και εθελοδουλία κάθε μνημονιακό προκάτοχο της.

Η κλιμάκωση της φτωχοποίησης των Ελλήνων αποτελεί μία μόνιμη διαδικασία που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα της μνημονιακής κατοχής.

Ένα ακόμη επεισόδιο αυτής της κλιμάκωσης είναι το γεγονός ότι γιγαντώνεται η γενιά των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με 360 ευρώ τον μήνα. Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ δείχνουν ότι τον περασμένο Μάιο 636.424 άτομα πληρώθηκαν με μισθό 389,65ευρώ μεικτά. Από τον Ιανουάριο του 2015 επήλθε πλήρης ανατροπή στην αγορά εργασίας, χειροτερεύοντας έτσι ακόμη περισσότερο την ήδη δυσχερή κατάσταση που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Χώρας οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης (μερική και εκ περιτροπής) στις νέες προσλήψεις κυριάρχησαν απόλυτα έναντι της πλήρους απασχόλησης.

 Έτσι, το 60% που αντιστοιχούσε στην πλήρη απασχόληση και το 40% που αντιστοιχούσε στη μερική απασχόληση και ίσχυε μέχρι το 2015, σήμερα ανατράπηκαν πλήρως σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η μερική απασχόληση στις νέες προσλήψεις «πέτυχε» τη χειρότερη επίδοση όλων των εποχών με 62,26%.

Η γενιά των 360 ευρώ αλλά και των “mini jobs” ανήκει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήδη, το 60% των νέων προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα είναι σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης, εκ των οποίων 127.000 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό 100 ευρώ.

Μάλιστα, βαρύ είναι το τίμημα που έχουν πληρώσει κατά την περίοδο 2015-2017 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αγοράς εργασίας οι περικοπές μισθών έφτασαν σε ποσοστό 18,9%. Η επέλαση των ευέλικτων μορφών εργασίας με μισθούς πείνας έχει δημιουργήσει τους νεόπτωχους εργαζόμενους, οι οποίοι αναγκάζονται να στηρίζονται στο «μισή δουλειά, μισός μισθός».



Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------