Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Περίεργο ! ΔΕΝ "ιδρωσε" το αυτί των δικαστών απ τις κραυγές των ΣΥΡΙΖΑΙων. Παραμένουν στη φυλακή η Ηριάννα και ο Περικλής.

Με διαμαρτυρίες και πετώντας καρέκλες και μπουκάλια απάντησαν -ΕΝΤΕΛΩΣ "αριστερά ΚΑΙ Δημοκρατικά!!"- στο άκουσμα της απόρριψης των αιτήσεων αναστολής εκτέλεσης ποινής της 29χρονης Ηριάννας και του 33χρονου Περικλή όσοι βρέθηκαν στο δικαστήριο προκειμένου να συμπαρασταθούν στους δυο κατηγορούμενους. 

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής της ποινής των 13 ετών που έχει επιβληθεί στους δυο κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι δικαστές, μετά από πολύωρη διαδικασία , αποφάσισαν για δεύτερη φορά ότι η Ηριάννα και ο Περικλής πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή.

Άμεση ήταν η αντίδραση των αλληλέγγυων, οι οποίοι γέμιζαν ασφυκτικά την δικαστική αίθουσα καθώς άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ες Ες μπάτσοι δικαστές» και «το πάθος για τη λευτεριά, είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά». 

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν καρέκλες αλλά και μπουκάλια προς την έδρα δημοκρατικά και κομμουνιστικά όποτε  επενέβησαν οι άνδρες της ΥΜΕΤ χωρίς να συλληφθεί κάνεις για τα έκτροπα.