Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Όλοι μαζί τα κάψατε, το κτίριο του ΔΟΛ «σφραγίζεται»

Οι λαοί λαμβάνουν αυτό που αξίζουν
τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.


Είμαστε στη φάση λοιπόν για το μετέωρο βήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας τους, προς τη "Βολιβιανη Βαλκανοποίησή" μας.

θα λέμε συνδικαληστές και θα κλαίμε
Και επισήμως απολυμένοι οι εργαζόμενοι στον «Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη» (ΔΟΛ).

Οι καταγγελίες των Συμβάσεων επιδόθηκαν στους εργαζόμενους, που κλήθηκαν να συγκεντρωθούν στην είσοδο του κτιρίου του Οργανισμού και να περιμένουν να υπογράψουν τις απολύσεις τους.

Παράλληλα, το κτίριο «σφραγίζεται» προκειμένου να απογραφούν τα περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού, ο οποίος θα περάσει τις επόμενες μέρες στα χέρια της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας («Alter Ego»).

Οι ιστοσελίδες των «Νέων» και του «Βήματος» διέκοψαν προσωρινά τη λειτουργία τους, ενώ και η έκδοση των δύο εντύπων θα διακοπεί για ένα χρονικό διάστημα, πριν λειτουργήσουν κάτω από τη νέα ιδιοκτησία.

Οι εργαζόμενοι όπως πάντα με την βοήθεια του ΠΑΜΕ και των κομματικών συνδηκαλΗστών, βρίσκονται «στον αέρα» όσον αφορά τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους. Δεν γνωρίζουν αν και πότε θα προσληφθούν από τον νέο ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, ούτε με τι μισθούς, εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα θα γίνουν οι όποιες επαναπροσλήψεις.

 Καλά κρασά συντρόφια......
Την ίδια στιγμή, μετά από κλήρωση, η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ κάνουν λόγο για μια «νέα εποχή» που ξεκινά με την υπογραφή των συμβολαίων μεταβίβασης . Στην κοινή τους ανακοίνωση καλούν τη νέα εργοδοσία «να αναγνωρίσει έμπρακτα τη μεγάλη συμβολή των εργαζομένων», οι οποίοι όπως αναφέρουν «έπραξαν το καθήκον τους - με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με μεγάλο προσωπικό κόστος - πετυχαίνοντας τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων του Οργανισμού», εδώ θα λέμε συνδικαληστές και θα κλαίμε.

Το δικαίωμα στη δουλειά δεν μπορεί να 
διασφαλιστεί με παρακάλια.

Το Κίνημα Τυπογράφων καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να δουν καθαρά.
Να δουν ότι διεξάγεται μια πάλη ανάμεσα στους κομματικούς συνδικαλιστές του κλάδου οι οποίοι εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και θέλουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τους κόπους της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για το μοίρασμα των ψήφων τους.

Όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες ενώνονται απέναντι στην ανάγκη ξεζουμίσματος των εργαζομένων. Από την άλλη, η επιβίωση της Ελληνικής τυπογραφίας και η επαναδημιουργία των χαμένων θέσεων εργασίας δεν θα γίνουν με λουκέτα.

Με αυτό το κριτήριο οι εργαζόμενοι του κλάδου θα πρέπει να πάρουν θέση.

Κίνημα Τυπογράφων 
Δύναμη αντίστασης
διεκδίκησης και πάλης