Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Λίπασμα οι εργαζόμενοι στο χωράφι της αριστεράς

Η ουσία είναι ότι μετά τα όσα συμβαίνουν 
στα ΜΜΕ, τίποτα πλέον δεν είναι απίθανο.


Τα «Νέα» και το «Βήμα» σταμάτησαν να κυκλοφορούν αυτήν την εβδομάδα, με τον «εκκαθαριστή» να τα οδηγεί σε ξαφνικό θάνατο, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους που «έβαλαν πλάτη» για να κρατήσουν τα έντυπα ανοιχτά.

Το «Έθνος», η «Ημερησία» και το «Goal» έχουν να κρεμαστούν στα περίπτερα εδώ και περίπου δυόμισι μήνες, καθώς οι εκεί εργαζόμενοι επέλεξαν την απεργία για να κλείσουν μια ώρα αρχύτερα και να οδηγηθούν με την βοήθεια των συνδικαληστών στην ανεργία άφραγκοι, αντί των έναντι.

Όλες οι ιστοσελίδες με αναφορά στα παραπάνω
έντυπα έχουν διακόψει επίσης τη ροή τους.

Την ίδια στιγμή το πάλαι ποτέ Mega, λειτουργεί χωρίς εργαζόμενους και ταΐζει τους τηλεθεατές του «κονσέρβα» εδώ και πάνω από ένα χρόνο, μαζεύοντας διαφημιστικά έσοδα τα οποία πηγαίνουν απευθείας στα ταμεία των τραπεζών.

Στο σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η κατάρρευση ακόμη δύο επιχειρήσεων που αποτελούσαν σημαίες και ταυτόχρονα «σπονδύλους» του ίδιου συστήματος: του τυπογραφείου «Ίριδα» και του πρακτορείου διανομής εντύπων «Ευρώπη».

 “τέρμα το τζάμπα”
Το ποιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό είναι πλέον γνωστό   στις τράπεζες οι οποίες ξεμπερδεύουν εγγράφοντας ένα «τοξικό» ποσό της τάξης των 350 εκατομμυρίων ευρώ στους ισολογισμούς τους τόση περίπου είναι η διαφορά ανάμεσα στα δάνεια που είχαν δώσει και τα χρήματα που πήραν από τους πλειστηριασμούς που έχουν γίνει στα ΜΜΕ, για να το μεταφέρουν σύντομα σε όλους τους Έλληνες φορολογούμενους μέσω της νέας ανακεφαλαιοποίηση τους.

Τελικοί χαμένοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είδαν κόπους δεκαετιών, μισθούς και αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ να μετατρέπονται σε «λίπασμα» για να ξανακαρπίσει η διαπλοκή στο αριστερό πλέον οργωμένο χωράφι των μίντια.

Μαζί βεβαίως με τα εκατοντάδες εκατομμύρια των ασφαλιστικών τους εισφορών, που είτε «κουρεύτηκαν» με το PSI, είτε δεν αποδόθηκαν ποτέ, είτε απαλλοτριώθηκαν από την αριστερή κυβέρνηση για να εξυπηρετηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις.

Βέβαια την ενημέρωση, την περιμένουν
ακόμη πιο μαύρες μέρες και πολύ
περισσότερα «fake news» και σανό για το πόπολο.

Κίνημα Τυπογράφων 
Δύναμη αντίστασης
διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------