Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Στον Μαρινάκη ο ΔΟΜ

Ραγδαίες θα είναι πλέον οι εξελίξεις 
στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης 
μετά την απόκτηση του Δημοσιογραφικού 
Οργανισμού Λαμπράκη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Και μάλιστα με τίμημα μόλις 23 εκατ. ευρώ, ένα ποσό αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια για έναν Οργανισμό άλλοτε κολοσσό και με τεράστια πολιτική δύναμη.

Εκ πρώτης άποψης η είσοδος του εφοπλιστή στον ΔΟΛ αποτελεί δεινή ήττα του Τσίπρα και του συστήματος που ήθελε να καταστήσει τον Ιβάν Σαββίδη απόλυτο κυρίαρχο των media με στόχο την στήριξη της κυβέρνησης.

Ο Μαρινάκης έχοντας δύο από τις ισχυρότερες εφημερίδες στα χέρια του θα μπορεί να παίξει «μπάλα» σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τα άλλα μέσα που μέχρι τώρα ήλεγχε. Βεβαίως, υπάρχει και το ενδεχόμενο της στροφής σε περίπτωση που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού «πιεστεί» να αλλάξει γραμμή. Άλλωστε, ο... Μίμης ξέρει να πιέζει και ο νοών νοείτω.

Το σχέδιο όπως θα εξελιχθεί είναι να κλείσει ο Μαρινάκης τη νέα εφημερίδα που μόλις πριν λίγες εβδομάδες άνοιξε, την Ελευθερία του Τύπου που ήταν πιστή αντιγραφή Βήματος και Νέων και να ενισχύσει τις δύο τελευταίες.

Παίρνει ένα ισχυρό μαγαζί απαλλαγμένο από χρέη και εργαζόμενους και μπορεί να στήσει από την αρχή με προσωπικό χαμηλόμισθο και με επιλογές που το επιτελείο του θα κάνει. Το σίγουρο είναι ότι όσοι «πούλησαν» τον ΔΟΛ και πήγαν στην Ελευθερία θα ανοίξουν πόλεμο με όσους έμειναν στον Οργανισμό και τον κράτησαν όρθιο μέχρι τέλους.

Σε πολιτικό επίπεδο χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως να κερδίσει η ΝΔ αφού δεν θα περάσει ο ΔΟΛ στα χέρια ενός δηλωμένου εχθρού του Μητσοτάκη.
Ιδιαίτερη σημασία έχει τι θα γίνει με το Mega.

Ο Μαρινάκης αποκτά το 22% του Ψυχάρη την ίδια στιγμή που ο Σαββίδης έχει μόλις 20%, ένα 13% είναι του Πήγασου αλλά ενεχειριασμένο, ενώ πάνω από 35% ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη που καθίσταται κρίσιμος παράγοντας.

Αν, όπως λένε οι φήμες, έχει συνεργαστεί ο Μαρινάκης με τον Βαρδινογιάννη τότε έχουν τον απόλυτο έλεγχο και ο Σαββίδης μένει στα κρύα του λουτρού καθώς θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα διοικητικό συμβούλιο με ορκισμένους εχθρούς και δεν θα μπορεί να ελέγξει το μεγάλο κανάλι ούτε να περάσει τη γραμμή του.

Αν δεν υπάρχει συνεργασία Μαρινάκη με Βαρδινογιάννη τότε ο τελευταίος γίνεται «πολύφερνη νύφη». Θα διεκδικήσουν την αγορά των μετοχών ή τη συνεργασία μαζί του σε ένα πολυμετοχικό σχήμα, τόσο ο εφοπλιστής όσο και ο Ελληνορώσος επιχειρηματίας.

Ο δε Σαββίδης δεν έχει πολλά περιθώρια πλέον παρά να αποκτήσει τον Πήγασο ώστε να έχει εφημερίδες για να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά και να μπορεί να παίξει δυνατά στο χώρο των media και κυρίως στα κανάλια. Τώρα αν θα τον πάρει χρεοκοπημένο και ελεύθερο χρεών ή θα κάνει deal με τις τράπεζες για κούρεμα, αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Η κυβέρνηση, φοβούμενη ότι θα μείνει χωρίς μέσα ενημέρωσης, ενδεχομένως να θελήσει να δώσει αβάντα στον εκλεκτό της χαρίζοντας δάνεια στον Πήγασο και βοηθώντας στο να δημιουργηθεί ένα «μαγαζί» αντίπαλον δέος στον... ΔΟΜ (Δημοσιογραφικό Όμιλο Μαρινάκη).


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------