Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα στον Πήγασο

Τις δραματικές εξελίξεις στον Όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ» συζήτησαν τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδο­σίας.

Μια εργοδοσία η οποία, αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών από Ιανουάριο 2017–Μάιο 2017 και αφετέρου μεθοδευμένα καταπατά κάθε συμφωνία και δέσμευση από την πλευρά της, επιδεικνύοντας μια συστηματική ασυνέπεια, ως.. συνέχεια μιας σειράς απολύσεων, περικοπών, μειώσεων (κατά τα τελευταία πέντε χρόνια) και την καταπάτηση της προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, οι Τράπεζες προχωρούν ανάλγητα στην εκποίηση των ενεχύρων που τους παρέδωσε ο  Μπόμπολας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους εργαζόμενους, οι οποίοι κράτησαν τις εφημερίδες ανοιχτές, με χρηματοδοτούμενη στην ουσία τη λειτουργία τους με τους απλήρωτους μισθούς τους. Ταυτόχρονα, ο Φώτης Μπόμπολας, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειές του και τη δήθεν εξυγίανση με μαζικές απολύσεις και μειώσεις αποδοχών που οδήγησαν τις εφημερίδες, τα έντυπα και τις ιστοσελίδες της εταιρείας στην καταστροφή και τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και την απόγνωση.

Σε συνέχεια της αίτησης που συζητήθηκε χθες ενώπιον του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρείας και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις τους,
τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ:

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------