Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση, για τις καθυστερήσεις πληρωμών και τη μη πληρωμή ολόκληρης αποζημίωσης στους απολυμένους του ΚΚΕ στη τυποεκδοτική

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες της Τυποεκδοτικής

Η εργοδοτική επιθετικότητα του ΚΚΕ και της Διοίκησης της τυποεκδοτικής με τη μάσκα της αριστεράς δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να ξεθεμελιώνει ένα ένα τα θεσμοθετημένα εργασιακά μας δικαιώματα.

Αντίστοιχα μέτρα έχουν επιχειρήσει να περάσουν οι εργοδότες του ΚΚΕ και στον 902, και στον Ριζοσπάστη όπως και στους εργαζομένους στο ανάκτορο του κόμματος στον Περισσό.

Τις μειώσεις μισθών διαδέχτηκαν οι απολύσεις και τώρα η καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και η μη πληρωμή ολόκληρης αποζημίωσης στους απολυμένους του ΚΚΕ στη τυποεκδοτική και στις άλλες επιχειρήσεις του

Η αριστερή εργοδοσία του ΚΚΕ “βρίσκει και τα κάνει”, μιας και έχει σιωπηλό συμπαραστάτη και εκπροσώπους κομματικούς εργαζομένων σε Σωματεία, συνδικάτα.

Στο όνομα του να σωθεί η επιχείρηση του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι δέχτηκαν μειώσεις, αποχαιρέτησαν τους απολυμένους και τώρα βάζουν πλάτη ώστε να παγιωθούν καθυστερήσεις πληρωμών και μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.

Το κλίμα αναμονής που καλλιεργείται από όλους τους κομματικούς συνδικαλιστές του κλάδου και των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δίνει χρόνο στην αριστερή εργοδοσία να κάνει τα σχέδιά της, να προετοιμαστεί για το πως με καλύτερο τρόπο θα απομονώσει τους εργαζόμενους για να τους κόψει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα.

Η εργοδοσία στη τυποεκδοτική όπως και αλλού αξιοποιεί το νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων που με συνέπεια συνεχίζει και η τωρινή.

Σε αυτές τις συνθήκες, οι συνδικαλιστές της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου που ελέγχοντες από το ΚΚΕ αντί να λειτουργούν ως οργανωτές της πάλης μπροστά στα οξυμένα προβλήματα, πετάνε το μπαλάκι στους εργαζόμενους, απαιτώντας να μην αντιδράσουν και να δεχτών το τσεκούρωμα τον νόμιμων αποζημιώσεων τους.

Αυτοί οι αριστεροί συνδικαλιστές αρέσκονται σε συναντήσεις παραγόντων με στελέχη της διοίκησης, καλλιεργώντας το κλίμα ηττοπάθειας, δηλαδή «καθίστε εσείς φρόνιμα και δουλεύετε και εμείς που είμαστε καλοί διαπραγματευτές θα σας τα λύσουμε». Οι ίδιοι για τα συμφέροντα του ΚΚΕ είναι μάστορες στο να παρουσιάσουν την υποχώρηση ως νίκη, γιατί τάχα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Μέχρι εδώ! Πρέπει να μπει ένα τέλος
στον κομματικό εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.


Οι εργαζόμενοι πλέον έχουν αρκετή εμπειρία από τα κατάντημα της Εργατικής Ελληνικής τάξης και την ανεργία που τους μαστίζει..

Βλέπουν την πλειοψηφία των εκπροσώπων στα σωματεία τους μαζί με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να είναι παρατηρητές των εξελίξεων.

Το πρόσφατο παράδειγμα του Σωματείου Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου, που ενώ δεν έχουν αποδεχτεί καμία μείωση, δίνουν απεργιακή μάχη, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα στη δράση μας.

Τώρα που ο καπιταλισμός του ΚΚΕ προσπαθεί να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα στις επιχειρήσεις του κόμματος με τη μάσκα της αριστεράς, πρέπει και εμείς να πάρουμε τα δικά μας μέτρα. Να κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση μισθών, θέσεων εργασίας, δικαιωμάτων και την καταβολή των δεδουλευμένων στην ώρα τους.

Δεν υπάρχουν σωτήρες για να τους το αναθέσουμε, παρά μόνο μέσα από τη Εθνική συλλογική δράση των Ελλήνων εργατών μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι χωρίς τη δική μας δουλειά δεν μπορεί να τυπωθεί τίποτα, αρκεί να το πάρουμε απόφαση. Τέρμα πια στις αυταπάτες οργάνωση και αγώνας απαλλαγμένοι από τον κομματικό, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Καμιά θυσία για τα κέρδη του ΚΚΕ

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------