Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα του κλάδου.

Για αυτή την εξέλιξη στα εργασιακά θέματα του κλάδου, την αποκλειστική ευθύνη την έχουν Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου- Χάρτου-ΜΜΕ & Συναφών Επαγγελμάτων και η κυβέρνηση, που κατάφεραν να διαλύσουν την Ελληνική τυπογραφία όπως διέλυσαν και όλη την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη από το Πέραμα έως την Ελευσίνα αφήνοντας άνεργους πάνω από 360.000 χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους.

Αυτό είχε σαν συνέπεια να γίνει γενικευμένη επίθεση από τους κομματικούς συνδικαληστές και τα τσιράκια τους στα τυπογραφεία με κάθε τρόπο. Η χαριστική βολή ήταν η αύξηση της φορολογίας και η πτώση του τσίρου κατα 70% που είχε σαν αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε να μετράμε τα λουκέτα.

Πολλοί συνάδελφοι απολύθηκαν, ενώ ακόμα περισσότεροι, εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις για να μην κλείσουν τα εναπομείναντα τυπογραφεία και χάσουν τη δουλειά τους.

Παρ όλα τα ανθελληνικά αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στο όνομα του συνδικαλισμού της αριστεράς και του μνημονίου η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία δε σταμάτησε.

Όλο ένα και περισσότερες είναι οι καταγγελίες εργαζομένων που αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών και τυπογραφείων που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους..

Να προετοιμαστεί η Ελληνική εργατική τάξη, συνολικά ο εργαζόμενος λαός που βασανίζεται από την εθνοκτόνο πολιτική, για άμεση απάντηση στις νέες συμφωνίες που προετοιμάζονται.

Να πυκνώσουν οι συζητήσεις, οι συνελεύσεις, οι συσκέψεις στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς. Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής.

Κύριοι συνδικαλιστές της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, έχετε σκεφτεί ποτέ τι επιπτώσεις έχουν στους εργάτες και στον επαγγελματικό-εργασιακό-κοινωνικό τους χώρο αυτές οι γελοίε, γεμάτες μίσος, ρουφιανιά, κομματικό φανατισμό και μπουρδολογία, ανακοινώσεις σας και τι τους ζητάτε να κάνουν!!!

Συνάδελφοι, Το μίσος τους για την Ελληνική τυπογραφία δεν έχει τέλος. Δεν θα ησυχάσουν εάν δεν καταστρέψουν και το τελευταίο τυπογραφείο. Το Σωματείο Λιθογράφων δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή να κυνηγάει με όλα τα μέσα τα Ελληνικά τυπογραφεία και τους Έλληνες εργαζόμενους.

Συνάδελφοι, «Προσπεράστε τις συμβιβασμένες κομματικές συνδικαλιστικές ηγεσίες»
Στέλνουν πάντα το «λογαριασμό» στους Έλληνες εργαζόμενους.

Συνάδελφοι, να μη δώσουμε καμιά ανοχή στη συνέχιση της αντιλαϊκής ανθελληνικής πολιτικής, που προωθείται μέσα από τις συμβιβασμένες κομματικές ηγεσίες συνδικαληστών και δημοσιογράφων.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------