Σάββατο 30 Μαΐου 2015

«Αγγελιοφόρος»: Και τρίτο «χαστούκι»

Νέα, συντριπτική δικαστική ήττα υπέστησαν την Πέμπτη, η οικογένεια του επιχειρηματία Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου οι οποίο ελέγχουν το εκδοτικό συγκρότημα του «Αγγελιοφόρου».

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης απέρριψε αργά το μεσημέρι το αίτημα των τριών αφερέγγυων συνεταίρων να τους χορηγηθεί προσωρινή δικαστική προστασία, έναντι των εκατοντάδων πιστωτών τους, προς τους οποίους εκκρεμούν συνολικές οφειλές 24,1 εκατ. ευρώ.

Το ζήτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής επανέφερε στο προσκήνιο η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» καταθέτοντας έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία απορρίφθηκε..
η υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με το  άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Οι εκπρόσωποι της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, που εκμεταλλεύεται τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», όπως και σειρά άλλων εντύπων, υποστήριξαν ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να κατασχεθούν, λόγω συσσωρευμένων χρεών, περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας από τους πιστωτές της, τα οποία όμως είναι αναγκαία για να συνεχίσει την εμπορική δραστηριότητά της.

«Μία πρότυπη επιχείρηση…»
Για το λόγο αυτό επέμεναν να τεθούν υπό δικαστική «ομπρέλα» για χρονικό διάστημα τουλάχιστον οκτώ (8) μηνών, έως τις αρχές του 2016. Ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι, εάν δεν παρασχεθεί η προσωρινή διαταγή, τότε «θα καταρρεύσει μία πρότυπη επιχείρηση, χωρίς να της δοθεί η ευκαιρία να υλοποιήσει τον επιχειρηματικό της σχεδιασμό».

Ωστόσο, οι δικαστές του Δ΄ Τμήματος του Εφετείου Θεσσαλονίκης δεν πείστηκαν από την επιχειρηματολογία της εταιρίας και έκριναν πως δεν είναι βιώσιμο το επιχειρηματικό σχέδιο που αυτή έχει εκπονήσει.

Έτσι, απέρριψαν το αίτημα για την αναστολή των ατομικών διώξεων σε βάρος της περιουσίας της, υποχρεώνοντας κατ΄ ουσίαν την εταιρία, που τώρα διοικείται από τον Βασίλειο Μπακατσέλο, να αναζητήσει επειγόντως άλλες λύσεις, για να ρυθμίσει τις οφειλές της.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------