Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Πήγασος Εκδοτική, τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ανεπαρκή

Στα 178 εκατ. ευρώ εκτοξεύτηκε ο καθαρός δανεισμός του ομίλου Πήγασος Εκδοτική στο τέλος Σεπτεμβρίου 2013 από 160 εκατ. ευρώ στις αρχές του ίδιου έτους. Δηλαδή, αυξήθηκε σε εννέα μήνες 18 εκατ. ευρώ όταν την ίδια περίοδο τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν στα 57 εκατ. ευρώ (υπέστησαν νέα πτώση 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα). 


O όμιλος συνεχίζει να «καίει» το χρήμα που του δίνουν αφειδώς οι τράπεζες, εμφανίζοντας ζημιές 21,3 εκατ. ευρώ ή περίπου το 1/3 του τζίρου του.

Το ενδεχόμενο ο Όμιλος να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σε κεφάλαιο κίνησης σημειώνει και ο ορκωτός ελεγκτής που ελέγχει τις οικονομικές καταστάσεις της περίοδο Ιαν-Σεπτ. 2013.

Ο ορκωτός αναφέρει κάτι πιο σημαντικό: ότι και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ανεπαρκή. Και καταλήγει εκφράζοντας σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------