Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Tο Σωματείο Λιθογράφων συνεχίζει τους ελέγχους στα τυπογραφεία

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων σε επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Μετά από καταγγελίες εργαζομένων, το Σωματείο Λιθογράφων μαζί με την επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης, πραγματοποίησαν έλεγχο στο βιβλιοδετείο του Κουκιά  στο Κορωπί κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας. Έκτος από τα μισθολογικά και άλλα ζητήματα που ζητήθηκαν γραπτές εξηγήσεις από την επιθεώρηση, διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι (10.550+10.550=21.100 ευρώ) Χαρακτηριστικό είναι ότι η επιχείρηση, προσπάθησε να τους κρύψει στην αποθήκη μόλις συνάντησε το κλιμάκιο του Σωματείου και της επιθεώρησης.

Κανένας εργαζόμενος να μην δεχθεί να εργαστεί ανασφάλιστος.
Συνάδελφοι, να καταγγείλετε αμέσως την ανασφάλιστη εργασία.
Αυστηρά πρόστιμα που φτάνουν έως και τη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης στις περιπτώσεις της μαύρης εργασίας. το πρόστιμο στις περιπτώσεις της ανασφάλιστης εργασίας φτάνει μέχρι και τα 10.550 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής -εκτός από τα πρόστιμα- επιβάλλεται προσωρινή ή οριστική διακοπή της λειτουργίας τμήματος ή ολόκληρης της επιχείρησης.

Τα πρόστιμα:
- Ο κατώτατος νόμιμος νομοθετημένος μισθός επί 18 μήνες εργασίας για κάθε αδήλωτο υπάλληλο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για κάθε ανασφάλιστο υπάλληλο κάτω των 25 ετών το πρόστιμο είναι 9.197,10 ευρώ για την επιχείρηση (ο κατώτερος μισθός είναι 510,95 ευρώ) και για όσους είναι άνω των 25 ετών φτάνει τα 10.549, 44 ευρώ (ο κατώτερος μισθός είναι 586,08 ευρώ).
- Το κατώτατο νόμιμο νομοθετημένο ημερομίσθιο επί 403 ημέρες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργατοτεχνίτη. Δηλαδή πρόστιμα 9.200, 49 ευρώ για όσους απασχολούν ανασφάλιστους νέους έως 25 ετών και 10.550,54 για εργατοτεχνίτες άνω των 25 ετών.

Το πρόστιμο καταβάλλεται στην αρμόδια ΔΟΥ και εισπράττεται ως δημόσιο έσοδο μέσα σε προθεσμία 10 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία επίδοσης της Πράξης Επιβολής Προστίμου. Στην περίπτωση εμπρόθεσμης καταβολής του βεβαιωμένου προστίμου από την παραβάτρια επιχείρηση, παρέχεται έκπτωση ποσοστού 30% επί του επιβληθέντος προστίμου.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------