Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ποιος πήρε την θέση του οικονομικότερου ΟΕΔΒ;

Mε το νόμο 3966/2011 ο ΟΕΔΒ καταργήθηκε οριστικά στις 31-3-2012. 
 Ο Ελληνικός λαός πλέον καλείται σήμερα να πληρώνει 2.392.461,50 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια μόνο 3 διδακτικών βιβλίων! που θα διαβάζουν τα παιδιά μας στα ανύπαρχτα σχολεία.

 Ποιος πήρε όμως την θέση του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων ΟΕΔΒ;
Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας καταργούσε τον ΟΕΔΒ, χορηγούσε ποσό 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια μόνο 3 διδακτικών βιβλίων!
Πιο συγκεκριμένα:
- Στις εκδόσεις «Πρώτο Θέμα ΑΕ» χορηγούσε ποσό 807.105,75 ευρώ για προμήθεια του βιβλίου «Πάπισσα Ιωάννα».
-Στην εταιρεία «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ», που έχει το «Έθνος», συνολικό ποσό 650.355,75 ευρώ, για την προμήθεια του βιβλίου «Υπέροχη Ελλάδα».
-Στην εταιρεία «REAL MEDIA A.Ε.»  για την προμήθεια του βιβλίου "60 μορφές στο φως», 925.000 ευρώ.
Οι αποφάσεις για την χορήγηση των ποσών υπογράφηκαν από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο στις 19 Ιουνίου 2013, με τη μορφή εκκαθάρισης ανειλημμένων υποχρεώσεων του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, που καταργήθηκε το 2012.

Ποιά είναι τα οφέλη στην εκπαιδευτική διαδικασία από την προμήθεια των εν λόγω βιβλίων, που να δικαιολογούν το υπέρογκο ποσό των 2.392.461,50 ευρώ, που καλείται να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στους συγκεκριμένους εκδότες;

Τελικά προσπαθούν έναν ολόκληρο λαό
 «να τον κλείσουν στα στενά»
 «Πάπισσα Ιωάννα»:  Σε αυτό εξιστορείται ο βίος της Ιωάννας, μίας γυναίκας που κατάφερε με πονηρό και ανήθικο τρόπο να αναρριχηθεί στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας!!! και να φτάσει μέχρι και το αξίωμα του Πάπα, προσποιούμενη ότι ήταν άντρας. Το μυθιστόρημα αυτό του Ροΐδη …τελικά αφορίστηκε "ως αντιχριστιανικόν και κακόηθες", με την υπ' αριθ. 5688/4-4-1866 εγκύκλιο της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ ο ίδιος ο Ροΐδης διώχθηκε δικαστικά. 

Σήμερα ο Ελληνικός λαός καλείτε να πληρώσει 807.105,75 ευρώ για να δοθεί δωρεάν η  «Πάπισσα Ιωάννα» στα Ελληνόπουλα την στιγμή που κλείνουν σχολεία και οι άνεργοι πλησιάζουν τα 2.000.000

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------