Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η επιχείρηση «επιστροφή στο μαντρί» ξεκίνησε.

Έλα στη Γενική Συνέλευση
του Σωματείου Λιθογράφων


Θέμα: «Προετοιμασία κλαδικής απεργίας για τις Συλλογικές Συμβάσεις,
Αντιμετώπιση της γενικευμένης αντεργατικής επίθεσης στους χώρους δουλειάς»
Συνάδελφοι-ισες στον κλάδο των Γραφικών Τεχνών στα Λιθογραφεία-Βαθυτυπεία-Φλεξογραφεία-Ατελιέ Γραφικών Τεχνών στα Ταχυπιεστήρια στα Μηχανογραφικά έντυπα στην Ψηφιακή εκτύπωση, στα Βιβλιοδετεία.  μπλα-μπλα-μπλα κλπ=(τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα..)

-------------------------------
Ο «κυματοθραύστης του αγώνα» 
 ή το κομματικό συνδικαλιστικό μόρφωμα 

Συνάδελφοι, κανένα συνδικαλιστικό μοντέλο  δε μπορεί να μας σώσει  όταν βάζουν να πληρώσει την κρίση ο εργάτης. Ακόμα περισσότερο όταν οι ελπίδες των εργατών στηρίζονται στον κομματικό συνδικαλισμό και σε κομουνιστές και οπορτουνιστές εργατοπατέρες που με τις μονοήμερες πασαρέλες τους στο σύνταγμα με τα κόκκινα σημαιάκια και τις κομματικές τους φιέστες στους χώρους εργασίας κατέστρεψαν την Ελληνική εκτυπωτική βιομηχανία, πέτυχαν την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεών και οδήγησαν στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους.

Συνάδελφοι, στον κλάδο μας τον τελευταίο χρόνο, από τον φανατισμό και την ανικανότητα των κομματικών συνδικαλιστικών καταγγέλθηκαν όλες οι συλλογικές συμβάσεις και αντικαθιστώνται με ατομικές. Υπάρχει γενικευμένη επίθεση στην Ελληνική τυπογραφία από τα κομματόσκυλα με αυθαίρετες στάσεις εργασίας και εκατοντάδες απεργίες χωρίς αποτέλεσμα με μοναδικό στόχο να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από το μοναδικό τους πρόβλημα που είναι η ανεργία και η εξαθλίωση της Ελληνικής οικογένειας από τις πολιτικές της εθνομειοδοσίας. Η επίθεση που κάνουν τα αριστερά δεκανίκια του συστήματος στον κλάδο δεν έχουν τέλος!

Συνάδελφοι, αν δε συναντήσουν εμπόδια τα κομματικά πιράνχας θα προχωρήσουν ακάθεκτοι, μέχρι να καταστρέψουν και το τελευταίο Ελληνικό τυπογραφείο. Η πείρα δείχνει ότι στους χώρους που οι εργάτες οργανώθηκαν και βοήθησαν να μην μπει λουκέτο, είχαμε αποτελέσματα. Αλλού αποτράπηκαν μειώσεις και απολύσεις και αλλού βελτιώθηκαν οι συνθήκες εργασίας. Αντίθετα εκεί που τα κομματόσκυλα πέτυχαν να απομονώσουν τους εργαζόμενους, να τους πείσουν ότι είναι αναγκαίο το σταμάτημα της παραγωγής , μετά από λίγο ήρθε το λουκέτο και η ανεργία. Όσοι πίστεψαν πως κάνοντας μία απεργία διασφαλίζουν το μισθό τους ακόμα και τη δουλειά τους, διαψεύστηκαν.

Συνάδελφοι, για ποιο εργατικό κίνημα και κουραφέξαλα, ποια ταξική πάλη, ποια ανάγκη των εργατών να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλό τους, μας μιλάνε τα κομματόσκυλα, όταν πρόδωσαν την Ελληνική εργατική τάξη και στηρίζουν πλέον ανοικτά και ξεδιάντροπα τους ξένους εργάτες που καταστρέφουν τους ντόπιους εργάτες. Αρκεί ένας απλός παρατηρητης να δει τι πέτυχαν τα τελευταία χρόνια με τις χιλιάδες κινητοποιήσεις τους, αρκεί να σκεφτείς τις 4.680 αυτοκτονίες, τους 1.850.000 άνεργους του ιδιωτικού τομέα και τις 850.000 κατεστραμμένες Ελληνικές επιχειρήσεις; για να καταλάβεις τους πιστούς  αριστερούς υπηρέτες του οράματος των διεθνών καπιταλιστών για μια Ελληνική εργατική τάξη απόλυτα υποταγμένη, κατεστραμμένη, οδηγώντας την στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

 Συνάδελφοι, μόνο με αγώνα, με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με μαζικότητα, με αντοχή και με συνέχεια μπορούμε να απαντήσουμε στους επαγγελματίες κομματικούς εργατοπατέρες. Έχουμε δύναμη που ακόμα δε την έχουμε δοκιμάσει! Θα έχουμε αποτελέσματα, όταν το καθημερινό αυθόρμητο σιχτίρισμα, το «φτάνει πια, δεν αντέχουμε, σιχαθήκαμε τα κομματόσκυλα» γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης σε κάθε τυπογραφείο. Μπορούμε να περάσουμε το φόβο στο απέναντι στρατόπεδο. Όταν το κομματικό συνδικαλιστικό μόρφωμα και τα τσιράκια του μας βρούνε μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τους Έλληνες εργάτες.

Τέρμα πια στην Κοροϊδία

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης


 

«φτάνει πια, δεν αντέχουμε, σιχαθήκαμε τα κομματόσκυλα»

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------