Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Περιμένουμε την απάντηση συντρόφια!!! Με τα λόγια δεν γεμίζει κατσαρόλα.

Ποια είναι η πρόταση της  Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την αντιμετώπισή της ανεργίας στα τυπογραφεία;;;


Τα τυπογραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Ο αριθμός των εργαζομένων στον κλάδο έχει μειωθεί κατά 65%.
Κατά την ΕΛΣΤΑΤ, μειώθηκε από 42.610 σε 28.192 με στοιχεία του 2010.

Συνδικαλισταράδες μας, εκτός από το να αναφέρεστε γενικός και αορίστως στον καπιταλισμό, στον ευρωμονόδρομο, στο κεφάλαιο, στις πιέσεις, στις απειλές και στους εκβιασμούς της εργοδοσίας στους 30.000 ανέργους συναδέλφους, στα εκατοντάδες κλειστά τυπογραφεία στους εργαζόμενους και σε όσα τυπογραφεία προσπαθούν να επιβιώσουν σήμερα έχετε να προτείνετε κάτι;;;

Δώστε μια απάντηση εάν σας ενδιαφέρει ο εργαζόμενος. Μία πρόταση έστω.

Αλλιώς οι εργαζόμενοι  στις εξαγγελίες και στην μπουρδολογία σας θα σας δώσουν για μια ακόμα φορά την απάντηση που σας αξίζει!

Με τα λόγια δεν γεμίζει κατσαρόλα.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ Σχεδιάζει κλιμάκωση της πάλης για τις Συμβάσεις

Με στάση εργασίας και 24ωρη απεργία κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τύπου και του Χάρτου μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας το περασμένο Σάββατο, εντείνοντας με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα τους για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, ο χρόνος θα καθοριστεί από κοινού και σε συντονισμό με τα σωματεία, καθώς το ΔΣ διαπίστωσε ότι «διαμορφώνεται μια χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων από το νέο κύμα επίθεσης της εργοδοσίας σε βάρος μας».


Και σημειώνει: «Αξιοποιείται το βάθεμα της κρίσης, για να επιτεθούν με μεγαλύτερη σφοδρότητα στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, με την καταγγελία των τεσσάρων Κλαδικών ΣΣΕ, που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, τις καθυστερήσεις πληρωμών, την αξιοποίηση της εκ περιτροπής εργασίας, τις καθημερινές απολύσεις που έχουμε.
Προκλητικά ο ΣΕΒ για να μπερδέψει κόσμο παρουσιάζεται ευαίσθητος και αντίθετος με τη μείωση του κατώτερου μισθού, για ποιο λόγω όμως; Για να βάλει θέμα τσακίσματος των Κλαδικών που είναι γύρω στα 1.000 ευρώ και αμείβεται η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου. Ευγενείς τις ονομάζει προκλητικά αυτές τις ΣΣΕ και όπως είπε πρέπει «να φύγουν τα περιδέραια και τα χαϊμαλιά», απαιτώντας παράλληλα και την κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών, «μη μισθολογικό κόστος».

Να γίνουν συνελεύσεις σε κάθε τόπο δουλειάς
«Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια περίοδο σε μια σειρά κλάδους υπογράφουν μειώσεις μισθών, αυτοί τροφοδοτούν την επιθετικότητα, την αδιαλλαξία των βιομηχάνων μαζί με τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε η μαύρη συγκυβέρνηση σε βάρος μας. Αυτές οι ηγεσίες ανοίγουν δρόμο να περάσει ο αντεργατικός μεσαίωνας, φέρουν βαριές, εγκληματικές ευθύνες.

Καταδικάστε τους, γυρίστε τους την πλάτη, συσπειρωθείτε, οργανωθείτε με τα ταξικά συνδικάτα, μαζί με κάθε τίμιο συνδικαλιστή που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μαζί με τα Σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου στο χαρτί και τον τύπο, δεν πρόκειται να συναινέσουμε, να υπογράψουμε μειώσεις μισθών ή να δείξουμε ανοχή να περάσει ο χρόνος της μετενέργειες για να καταργηθούν οι ΣΣΕ που επιδιώκουν οι εργοδότες. Θα οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων δίνοντας συνέχεια με τη στάση εργασίας που θα προετοιμάσει την 24ωρη απεργία, κλιμακώνοντας για την υπογραφή των ΣΣΕ .

Τα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων δεν πρέπει να υποκύψουν στις πιέσεις, στις απειλές και στους εκβιασμούς της εργοδοσίας ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που εκβιάζει για υπογραφή νέων ΣΣΕ με τσακισμένα δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα ΔΣ των σωματείων, τις σωματειακές επιτροπές, να οργανώσουν παντού Γενικές Συνελεύσεις προετοιμάζοντας το κλίμα για παραπέρα κλιμάκωση. Να γίνει πλέον συνείδηση ότι ο δρόμος της ανοχής, της συναίνεσης για να ξεπεραστεί η κρίση θα είναι σε βάρος μας, μας οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση χωρίς δικαιώματα. Ο δρόμος της αντίστασης, της διεκδίκησης, για την απόκρουση της επίθεσης και την υπογραφή της ΣΣΕ είναι μονόδρομος.
Να πούμε όχι στις νέες αυταπάτες που σπέρνουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου».

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Οι εργαζόμενοι του κλάδου για μια ακόμη φορά γύρισαν την πλάτη στα κομματικά καλέσματα.

Το κάλεσμα για απεργία στης 28/5/2012 της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων άφησε παγερά αδιάφορους και χωρίς συμμετοχή στην απεργία τους εργαζομένους του κλάδου που για μια ακόμη φορά φορά γύρισαν την πλάτη στα κομματικά καλέσματα.

Αυτό που απαιτείται σήμερα, είναι διάλογος με ξεκάθαρες προτάσεις και ΟΧΙ άναρχες κραυγές, απειλές και κομματικά συνθήματα.

Μπορεί να σταματήσει να κρύβετε από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων; να σταματήσει τις δικές της εμπαθείς κραυγές και να δώσει για μια μόνο φορά ξεκάθαρη απάντηση σε ένα απλό ερώτημα:
Ποια είναι η πρόταση της  Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων για την αντιμετώπισή της ανεργίας στα τυπογραφεία;;;

Περιμένουμε την απάντηση συντρόφια!!!

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η Αθήνα δεν θυμίζει σε τίπoτα Ελλάδα

Η Αθήνα δεν θυμίζει σε τίποτα Ελληνική και Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και η άλωση της από τους λαθρομετανάστες έχει σχεδόν ολοκληρωθεί..
 Στο video Λαθρομετανάστης στο κέντρο της Αθήνας στην Κυψέλη κτυπάει και προσπαθεί να κλέψει μια γυναίκα που κρατάει παιδί στην αγκαλιά της

 Αυτή είναι η Ελλάδα όπως την κατάντησε η γενιά του Πολυτεχνείου!
ΠΙΣΩ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μακράν κατώτεροι των περιστάσεων οι συνδικαλιστές των εργαζομένων

ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ 
η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου

Μακράν κατώτεροι των περιστάσεων οι συνδικαλιστές των εργαζομένων γιατί αναλίσκονται σε «κοκορομαχίες», για μικροκομματικές σκοπιμότητες και τις πέραν πάσης σοβαρότητας επαναστατικές κορόνες και άκαιρες απειλές στους εργοδότες του κλάδου.

Λες όλοι και όλα εξαρτώνται από τη Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και την Ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου σε μια στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των τυπογραφείων ευρίσκεται πέραν του ορίου της επιβίωσης και αντοχής των.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24/5/2012
Συνάδελφοι-ισες

 Το Δ.Σ της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ τη Δευτέρα 28 Μάη 2012 μαζί με όλες τις ενώσεις - σωματεία  για  το χώρο του τύπου (εφημερίδες-περιοδικά ) από της 06.00 το πρωί της Δευτέρας 28/5/2012 έως της 06.00 το πρωί της Τρίτης  29/5/2012   με αίτημα την υπογραφή τώρα ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων  

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και τη Συγκέντρωση  της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στα Μ.Μ.Ε στις 11.30 το πρωί στις 28/5/2012 στην Ακαδημίας 20, έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του κλάδου

Συνάδελφοι-ισες στον κλάδο των Γραφικών  Τεχνών στα Λιθογραφεία-Βαθυτυπεία-Φλεξογραφεία-Ατελιέ Γραφικών Τεχνών στα Ταχυπιεστήρια


ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΑΙ

Οι εργοδότες του κλάδου μέσω του Σωματείου τους ΣΕΜΕΕ κατάγγειλαν την συλλογική σύμβαση εργασίας Γραφικών Τεχνών στις 22/5/2012.
Ο στόχος του ΣΕΜΕΕ του ΣΕΒ και των κομμάτων που στηρίζουν την Ευρωπαική Ένωση και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης  που σκορπά φτώχεια και εξαθλίωση στους λαούς είναι να φθάσουν τους μισθούς των εργατών και στον κλάδο σε 300-400 ευρώ.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ  ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Οι εργαζόμενοι του κλάδου τις επόμενες βδομάδες θα απαντήσουν με την Ομοσπονδία και τα σωματεία σε όλη τη χώρα με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαιτώντας να υπογραφεί ΤΩΡΑ ικανοποιητική σύμβαση στον κλάδο.

Το θράσος των εργοδοτών του ΣΕΜΕΕ-ΣΕΒ  θα πάρει απάντηση οι εργαζόμενοι στις γραφικές τέχνες σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε.

Δεν μας φθάνουν οι τεράστιες μειώσεις μισθών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια από τη φοροεπιδρομή- ληστεία την εκ περιτροπής εργασία την ακρίβεια η εξαθλίωση από τις μαζικές απολύσεις  ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ .
Θέλουν να δουλεύουμε χωρίς κανένα δικαίωμα γι αυτό χτυπούν τις συμβάσεις θέλουν να δουλεύουμε χωρίς ωράρια-μισθούς-άδειες-συντάξεις-ασφάλιση υγείας, ασθένειας αυτό είναι το αληθινό αποκρουστικό πρόσωπο του ΕΥΡΩμονοδρόμου και της ανταγωνιστικότητας της κερδοφορίας του κεφαλαίου που μας λανσάρουν όλοι παλιοί και νέοι σωτήρες που κόβουν βόλτες στην Ευρώπη .

ΤΩΡΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ  

Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς και  όλοι οι εργάτες στο σωματείο μας.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ 

Συνάδελφοι ΠΡΟΣΟΧΗ οι εργοδότες με αφορμή την καταγγελία της Σύμβασης θα επιχειρήσουν σε κάθε χώρο να περάσουν μειώσεις μισθών.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ .
Ακόμη και μετά από τρείς μήνες που λήγει η μετενέργεια στις 22 Αυγούστου 2012 το μόνο που μπορούν να κόψουν μονομερώς  οι εργοδότες είναι το επίδομα γάμου για όσους το παίρνουν ήδη . ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ 
Η Συλλογική Σύμβαση εργασίας παραμένει  και ισχύει ως ατομική για όλους.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ κανένας να μην υπογράφει σε νέες συμβάσεις.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΩΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ .


ΚΑΜΙΑ  ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ 

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ 

Έγινε Καταγγελία της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε., προχώρησε στην καταγγελία της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία επιδόθηκε την Τρίτη 22 Μαϊου 2012 στα Σωματεία των εργαζομένων, μέσω δικαστικού επιμελητή.

Επιτέλους θα ξεβρομίσει η Ελληνική τυπογραφία από τα κομματόσκυλα και τα τσιράκια τους

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε., προχώρησε στην καταγγελία της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Aρ. Πρωτ.: 9697Μ/ΜΤ/μκ


ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.

Αθήνα, 22 Μαϊου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΘΕΜΑ: ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Παρά τις κατ΄ επανάληψη και μακροχρόνιες προσπάθειες για κατάρτιση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. και των εκπροσώπων του Σωματείου των εργαζομένων, διαπιστώθηκε απόλυτη διάσταση απόψεων ως προς το κοινώς αποδεκτό περιεχόμενο της Σύμβασης και ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε., προχώρησε στην καταγγελία της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία επιδόθηκε σήμερα Τρίτη 22 Μαϊου 2012 στα Σωματεία των εργαζομένων, μέσω δικαστικού επιμελητή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας
Γρηγόρης Κόκκορης      Νικήτας Ζαραβίνος

-------------------------------------------------------------------
Για μια ακόμα φορά δικαιώθηκαν οι αγώνες και οι θέσεις του typografeio

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν οι εθνοπροδότες

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν οι εθνοπροδότες και να την κατακτήσουν με τα εκατομμύρια λαθρομετανάστες


1. Μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Μια χώρα 2η στον κόσμο σε καταθέσεις (κλεμένων) στην Ελβετία.

4. Μια χώρα που δέχεται 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Μια χώρα με τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .

6. Μια χώρα με βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Μια χώρα που διαθέτει 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8. Μια χώρα 2η παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3η στις ελιές, 3η παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Μια χώρα 1η στον κόσμο σε νικέλιο, 1η σε λευκόλιθο, 1η στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1η στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2η παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1η στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1η και σε χρωμίτη, 1η και σε ψευδάργυρο, 1η και σε αλουμίνα.

10. Μια χώρα με την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), με το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ (με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!)

11. Μια χώρα με νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.

Εν τω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ.

Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.

Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει τοΓεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Και ο σώζων εαυτόν, σωθήτω.

 Το 90% των παιδιών στους σταθμούς του Δήμου, είναι αλλοδαπά.
Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων, παίρνουν παιδάκια για φύλαξη, με βάση των φορολογική δήλωση του γονέα τους, από τα φτωχότερα προς τα πλουσιότερα. Έτσι δεν παίρνουν σχεδόν κανένα ελληνόπουλο, γιατί ο Έλληνας εργαζόμενος δηλώνει 8.000 Ευρώ τον χρόνο ενώ οι μετανάστες λιγότερα. Το 90% των παιδιών στους σταθμούς του Δήμου, είναι αλλοδαπά. Μένουν τα Ελληνόπουλα εκτός παιδικών σταθμών διότι η «αντιρατσιστική πολιτική" του Δήμου το επιβάλει.

 ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝOYN

Για να παραμείνει μια οικογένεια αλλοδαπών στην Ελλάδα, πρέπει το εισόδημα που δηλώνει ο πατέρας να είναι 8.000 Ευρώ ετησίως, συν 20% για κάθε προστατευμένο μέλος (σύμφωνα με τον νόμο, που πάνε να τον καταργήσουν).....

Το ανακοινωθέν Κοινωνικό Επίδομα αποφασίστηκε να δοθεί σε όλους τους Έλληνες και αλλοδαπούς , με εισόδημα μικρότερο των 10.000 Ευρώ ετησίως.

Αυτόματα γεννάται το ερώτημα:  

Πως μπορεί να πάρει το επίδομα ο αλλοδαπός, που δήλωσε πέρυσι εισόδημα 8 η 9 χιλιάδων Ευρώ, εφόσον αυτόματα έχει χάσει το δικαίωμα της παραμονής του και νομικά και λογικά, θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη στην Αλβανία;

ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.



ΝΑ ΞΕΒΡΟΜIΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 
Δεν μπορεί ο Έλληνας Πολίτης να βλέπει ένα Κράτος να φτιάχνει ειδικούς νόμους, επειδή το απαίτησαν 50 παράνομοι μετανάστες στην Υπατία.
 Δεν μπορεί να υπάρξει λαός, ούτε οργανωμένη κοινωνία η οποία δεν θα αντιδράσει όπως βρει, σε αυτήν την πλημμυρίδα ανεξέλεγκτων (λαθρο)μεταναστών, η οποία δεν φαίνεται να έχει ούτε λογική, ούτε τέλος.

 Η ισλαμοποίηση και η ανομία είναι ο καρκίνος που κατατρώει τα κόκαλα του έθνους μας

Ταξική ενότητα Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων PDF
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απευθύνει μήνυμα αγώνα και αλληλεγγύης στους οικονομικούς μετανάστες και μετανάστριες και τους καλεί σε δράση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεταναστευτική οικογένεια........  Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως ένα σημαντικό τμήμα της εργατικής τάξης......Θέλουν να καταστρέψουν τους Έλληνες κλικ εδώ
 Τελικά, μήπως θα πρέπει να βγαίνουμε από την Ελλάδα, να ξαναμπαίνουμε λαθραία και να δηλώνουμε... Γεωργιανοί, Πακιστανοί (και ποιός ξέρει τι άλλο) για να μπορέσουμε να βρούμε δουλειά. ο θεωρητικός των πολυπολιτισμικών κοινωνιών, ο απολογητής των «λατιφούντια» της παγκοσμιοποίησης, ο Γ. Παπανδρέου, όταν βρέθηκε στη θέση του πρωθυπουργού, πέρασε από το υπουργείο Εσωτερικών, με τον εξ απορρήτων υπουργό του τότε Γ. Ραγκούση, τον νόμο 3838/2010 περί ιθαγένειας.

Με τη νομοθεσία αυτή άνοιξε ο δρόμος για εύκολες «ελληνοποιήσεις» λαθρομεταναστών, όχι εντός της Ευρώπης όπως πολλοί θέλουν να λένε, αλλά εντός της Ελλάδας, αφού η χώρα μας, χάρη στο Δουβλίνο 2, είναι αποκλεισμένη από την υπόλοιπη Ένωση στο ζήτημα αυτό.
 Η Ελλάδα σε διαδικασία βίαιης «ισλαμοποίησης», αφού τα στίφη των λαθρομεταναστών προέρχονται κατά κύριο λόγο πλέον από την Ασία και τη Βόρειο Αφρική, και μάλιστα από χώρες του ριζοσπαστικού Ισλάμ, γίνεται πρόσφορο έδαφος επέκτασης της επιρροής της Τουρκίας.
 Αυτό όμως που σοκάρει είναι τα διαφυγόντα κέρδη για το κράτος και τους Ελληνες. Με στοιχεία ΟΟΣΑ, ο τζίρος του παρεμπορίου, στο οποίο επιδίδονται οι λαθρομετανάστες και τα κυκλώματα που τους διακινούν, φθάνει στην Ελλάδα, σε ετήσια βάση, τα 25 δισ. ευρώ σε τζίρο. Τα διαφυγόντα κέρδη σε ΦΠΑ υπολογίζεται ότι αγγίζουν τα 9 δισ. ευρώ, χωρίς να προστίθεται σε αυτά η ασύλληπτη φορολογητέα ύλη. Επίσης, από τη μαύρη εργασία και τις άλλες δραστηριότητές τους οι λαθρομετανάστες εξάγουν τον χρόνο σε παράνομο συνάλλαγμα περίπου 12 δισ. δολάρια.
 Οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας υπολογίζονται στα 2.600.000

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αποκάλυψη τώρα!!! ΣΟΚ στην Ελληνική τυπογραφία

Αποκάλυψη τώρα.
Τελικά ποιου τα συμφέροντα 
εξυπηρετεί το ΣΕΜΕΕ;;;
 
 Διαβάστε προσεκτικά γιατί το ΔΣ του ΣΕΜΕΕ  δεν έχει ακόμα καταγγείλει την κλαδική ΣΣΕ στης 30/4/2012 ως όφειλε, βάση της απόφασης της ΓΣ των μελών του ΣΕΜΕΕ.  
 Δεν εφαρμόζουν την απόφαση της ΓΣ και οδηγούνε συνειδητά την Ελληνική τυπογραφία σε νέες περιπέτειες.-

«ΠΑΓΩΜΑ» ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 
ΚΑΙ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Προσπάθεια για να υπάρξει «πάγωμα» στο ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας, προκειμένου το θέμα να επανεξεταστεί από τη νέα κυβέρνηση καταβάλλει ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Αντ.Ρουπακιώτης.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Αντ.Ρουπακιώτης. επιχειρεί να έρθει σε συνεννόηση με τους εργοδοτικούς φορείς ώστε να «παγώσουν» οι ενέργειες που αφορούν σε καταγγελίες συλλογικών συμβάσεων.
Newsroom ΔΟΛ


Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά είναι που οι εκτιμήσεις του typografeio επιβεβαιώνονται.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Να σταματήσει ο ρατσισμός, οι δολοφονίες και οι βιασμοί εναντίων των Ελλήνων

Λαθρομετανάστες βίασαν ανήλικη μπροστά στον πατέρα της
Τα προδοτικά ΜΜΕ και πάλι "μούγκα στην στρούγκα".... 
όπως και για τον σφαγμένο 29χρονο στην Πάτρα!!!!
Αν ήταν Έλληνες  οι δράστες και η ανήλικη αλλοδαπή 

θα ήταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων.

Λαθρομετανάστες βίασαν ανήλικη μπροστά στον πατέρα της 

 Η υπόθεση της άγριας δολοφονίας ενός 11χρονου κοριτσιού στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και ολόκληρο το πανελλήνιο. Δράστης ένας 40χρονος Αλβανός
 
Έλληνες, έφεραν μέσα στην χώρα μας με το έτσι θέλω και με οργανωμένο σχέδιο εκατομμύρια ορκισμένους εχθρούς της πατρίδος μας, οι οποίοι ημέρα και νύκτα ασταμάτητα λεηλατούν, κλέβουν, απειλούν, βιάζουν.

ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΆΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 29ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σοκ προκαλεί η είδηση για τη νέα κολοτούμπα του ΣΕΜΕΕ

 Τελικά ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετητή το ΣΕΜΕΕ;;; 

Το ΔΣ του ΣΕΜΕΕ αγνοώντας και παραβιάζοντας την απóφαση της Γενικής Συνέλευσης όχι μόνο δεν κατήγγειλε στης 30/4/2012 την κλαδική σύμβαση εργασίας ως όφειλε αλλά συνεχίζει παράνομα και μετά της  30/4/2012 να διαπραγματεύεται γνωρίζοντας πως δεν μπορεί πλέον να αντιπροσωπεύει τον κλάδο.

Τον έσφαξαν στις 2 τη νύχτα όταν έβγαλε το σκύλο του βόλτα.

Επιχείρηση αυτοάμυνας των κατοίκων της περιοχής Ιτεών της Πάτρας βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάτρα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία από 3 Αφγανούς του 30χρονου Αθανάσιου Λαζανά.

 Στην Πάτρα έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες λαθρομετανάστες με την ευλογία τον Ελλήνων υποστηρικτών τους οι οποίοι καθημερινά προβαίνουν σε ληστείες επιθέσεις, κλοπές, βιασμούς και άλλου είδους εγκληματικές πράξεις.

Δυστυχώς, ο Μανώλης Καντάρης που σφαγιάστηκε στο κέντρο της Αθήνας  για μια κάμερα όπως κι εκατοντάδες άλλοι Έλληνες δεν ήταν τα τελευταία θύματα στον ακήρυχτο πόλεμο βίας κι εγκληματικότητας που μαίνεται στην χώρα μας από τους λαθρομετανάστες. 

 Δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση σε ένα κράτος που μόνο Ευρώπη δεν θυμίζει πλέον οι λαθραίοι να επιδίδονται για ακόμη μια φορά στο γνωστό πλέον «άθλημα» που ασκούν απροκάλυπτα… Παντός είδους εγκληματικές ενέργειες. Σε μια χώρα που προσφέρει πλήρη ανοχή και συμβιβασμούς προς τους λαθραίους, όπου ο Έλληνας είναι πάντα υπό και όλα τα «προοδευτικά» κόμματα μάχονται για τα δικαιώματα των λαθραίων, κανείς δεν αντιτάσσεται στον αφελληνισμό του Έθνους μας.

Με τις ευλογίες των δήθεν αντιρατσιστών και των προστατών και υπερασπιστών των παράνομων μεταναστών, των λαθρομεταναστών, η Ελλάδα μας έχει μεταβληθεί σε «γκέτο» Αφγανών, Πακιστανών και άλλων Ασιατών που κλέβουν, ληστεύουν, λεηλατούν, βιάζουν και δολοφονούν, χωρίς κανένα δισταγμό! Σκοτώνουν για πέντε - δέκα ευρώ!

 Υπενθυμίζουμε ότι οι Αφγανοί δολοφόνησαν τον 29χρονο Αθ. Λαζανά ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, επειδή τους ενόχλησε ο σκύλος του άτυχου συμπατριώτη μας! 

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο από τους δράστες είχαν συλληφθεί πριν από λίγο καιρό. Ο 17χρονος στις 11 Μαρτίου του 2012 και ο 18χρονος στις 4 Απριλίου γιατί δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα. ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ... ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Aχρηστα τετράδια για να γράψουν εξετάσεις Περιμένουμε εξηγήσεις

Τα τετράδια που μοίρασαν φέτος για να γράψουν οι μαθητές είναι χάλια ποιότητας. Αν γράψουν οι μαθητές με στύλο έντονο, τα στοιχεία των μαθητών σβήνουν αν ακουμπήσει πάνω στην επόμενη σελίδα και υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρχει το όνομα όταν αποκολληθούν τα αυτοκόλλητα.

Είναι δε τέτοιας ποιότητας που γράφοντας από τη μια μεριά βγαίνουν τα στοιχεία στην άλλη και μπορούν να τα δουν οι βαθμολογητές. Ετσι η μυστικότητα των εξετάσεων πάει περίπατο. Με κατεπείγουσα οδηγία που έστειλε το Υπουργείο στα εξεταστικά κέντρα, η οποία έφτασε μάλιστα αφού είχαν αρχίσει να φεύγουν οι μαθητές, ζήτησε να μπουν μαύρα αυτοκόλλητα για να καλυφθούν με κάποιο τρόπο τα προβλήματα.
Δεν είχαν τα παιδιά βιβλία όλη τη χρονιά να διαβάσουν, τώρα έχουν άχρηστα τετράδια για να γράψουν εξετάσεις.
Περιμένουμε εξηγήσεις
.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Έκπτωτο το ΔΣ του ΣΕΜΕΕ δεν μπορεί πλέον να αντιπροσωπεύει τον κλάδο

Έκπτωτο το ΔΣ του ΣΕΜΕΕ δεν μπορεί πλέον να αντιπροσωπεύει τον κλάδο. Παραβίασε απόφαση γενικής συνέλευσης.

Στην τελευταία ΓΣ του ΣΕΜΕΕ οι απόφαση της πλειοψηφίας τον μελών ήταν εάν έως της 30/4/2012 δεν υπογραφή νέα ΣΣΕ η διοίκηση του ΣΕΜΕΕ να καταγγείλει την υπάρχουσα ΣΣΕ.

Το ΔΣ του ΣΕΜΕΕ αγνοώντας και παραβιάζοντας την απóφαση της Γενικής Συνέλευσης όχι μόνο δεν κατήγγειλε την κλαδική σύμβαση εργασίας ως όφειλε αλλά συνεχίζει παράνομα και μετά της 30/4/2012 να διαπραγματεύεται γνωρίζοντας πως δεν μπορεί πλέον να αντιπροσωπεύει τον κλάδο.

Οι μείωση των αποδοχών φθάνει το 30%

Νέα στοιχεία κατέγραψαν οι επιθεωρητές εργασίας για το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Μαϊου του 2012. Οι μείωση των αποδοχών φθάνει το 30% κυρίως μέσω ατομικών συμβάσεων που έχουν κατακλύσει την αγορά εργασίας . Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφονται στη νησιωτική Ελλάδα ενώ η μαύρη εργασία εκτοξεύεται στο 36% από το 29 % που ήταν πέρυσι.

Υπογράφηκαν 64.201 ατομικές συμβάσεις σε 16.338 επιχειρήσεις με μειώσεις αποδοχών κατά μέσο όρο 22.9% Οι περικοπές στις αποδοχές με τις ατομικές συμβάσεις ξεκινούν από το 17% και φτάνουν το 30%.

ή σε απολύσεις προσωπικού ή σε πτώχευση οι μικρές επιχειρήσεις

Ποιά διαπραγματευτική, άραγε, δύναμη, διαθέτουν οι μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν κάτω από 20 εργαζόμενους έναντι των κλαδικών σωματείων των εργαζομένων και των ομοσπονδιών τους;

 Και ποιο κλαδικό σωματείο ή ομοσπονδία θα δεχθεί να υπογράψει ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με μια επιχείρηση που απασχολεί κάτω από 20 εργαζομένους, έστω και αν η τελευταία αποδεδειγμένα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα (αν και ο νόμος δεν θέτει τέτοια προϋπόθεση, δηλαδή αποδεδειγμένη οικονομική ζημία) και να «υποσκάψει» με αυτό τον τρόπο τον θεσμό των κλαδικών συμβάσεων;

Και σε κάθε περίπτωση, εάν δεχθούμε (διότι αυτό προκύπτει, εμμέσως πλην σαφώς, από την διατύπωση του άρθρου 13 παρ. 1 του Ν 3899/2010 ), ότι η επιχείρηση στην οποία δεν υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο, διότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι λιγότεροι των 20, δεν έχει τη νομική ικανότητα σύναψης ειδικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, τότε, πώς θα μπορέσει η μικρή αυτή επιχείρηση να ανταγωνιστεί μια μεγάλη εμπορική επιχείρηση και να επιβιώσει μεσούσης της σοβούσας οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας δανεισμού από τις τράπεζες (οι οποίες έχουν από καιρό σταματήσει την παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις) όταν έχει μεγαλύτερο κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων της εν σχέσει με μια επιχείρηση στην οποία έχει υπογραφεί ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας;
Άρα, αφού στην πράξη μια μικρή επιχείρηση δεν μπορεί να κάνει χρήση του θεσμού των ειδικών επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, θα καταφύγει ή σε απολύσεις προσωπικού ή σε πτώχευση.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Καλεί σε κλιμάκωση της πάλης για τις κλαδικές Συμβάσεις. Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας για να εξετάσει πώς θα συνεχιστεί ο αγώνας

 Να αξιοποιήσουν την πείρα από την πρόσφατη απεργία που οργάνωσε η κλαδική Ομοσπονδία για τη διεκδίκηση ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης καλούνται οι εργαζόμενοι σε Τύπο - Χαρτί. Καθώς, ήδη, σε μια σειρά κλάδους οι βιομήχανοι και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις σπεύδουν να ενισχύσουν αυταπάτες, εκβιασμούς, αναμονή και εφησυχασμό στους εργάτες, η κλιμάκωση της πάλης για τις ΣΣΕ πρέπει να σχεδιαστεί με αποφασιστικότητα και στόχο, σε κάθε τόπο δουλειάς, να καταγραφούν και να απαντηθούν οι επιδιώξεις και οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Να δυναμώσει η συσπείρωση στα κλαδικά συνδικάτα. Να ενταθεί στοιχειοθετημένα η αντιπαράθεση με την εργοδοσία, επίμονα και θαρρετά να αναδεικνύεται γιατί τα συμφέροντα του εργάτη ήταν και είναι πάντα αντίθετα με τα συμφέροντα του εργοδότη.
Χαιρετίζοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία της 15 του Μάη και την απεργιακή συγκέντρωση, σε εκτυπώσεις, γραφικές τέχνες, χαρτοποιία, κυτιοποιία, επεξεργασίες χάρτου, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η Διοίκηση της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει την κατάσταση και σε συντονισμό με τα Σωματεία να δούμε το πρόγραμμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων». Με αυτόν τον τρόπο, δίνει το στοιχείο της συνέχειας, αφού η επιθετικότητα της εργοδοσίας αναμένεται να ενταθεί με δεδομένη την επιδίωξή της να κυριαρχήσουν οι επιχειρησιακές και οι ατομικές συμβάσεις.

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΗΡΑΝ ΕΝΑΝ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ.

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΗΡΑΝ ΕΝΑΝ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ...ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΙΣ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ...
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΛΛΑΞΕ...
ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ
ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!!
Μείζον ζήτημα αναμένεται να προκύψει το αμέσως επόμενο διάστημα με τις κρατικές επιχορηγήσεις στη Νέα Δημοκρατία και του ΠΑΣΟΚ που έχουν προεισπραχθεί από τις τράπεζες με εγγυήσεις τα χρήματα που θεωρητικά θα παίρνουν από το Ελληνικό κράτος ως το... 2018!

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Συνελήφθη ο Θανάσης Λάλας

Συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία για χρέη στο Δημόσιο ο γνωστός δημοσιογράφος, Θανάσης (Χριστακόπουλος) Λάλας. 

Ο δημοσιογράφος κρατείται στο τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 140.000 ευρώ και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

610,2 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές

Στα 610,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν το πρώτο τετράμηνο του έτους οι ακάλυπτες επιταγές, ενώ σε τεμάχια ξεπέρασαν τις 53.480, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ. 

Οι απλήρωτες συναλλαγματικές το πρώτο τετράμηνο του έτους ανήλθαν σε 72,1 εκατ. ευρώ και σε τεμάχια σε 44.417.


Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από την ΕΛΣΤΑΤ.

Στις επόμενες εκλογές θα καταλάβουν καλά τι σημαίνει Ελληνικός λαός

Θέλουν πάλι να μας "σώσουν", σώζοντας μόνο τον εαυτό τους, ώστε να πάρουν κι άλλες "μίζες"... και άλλα... "μέτρα" σε βάρος του ΛΑΟΥ.  

Ετοιμαστείτε για ένα μήνα άκρατης τρομοκρατίας, κινδυνολογίας και εκβιαστικών διλημμάτων από τα κυρίαρχα ΜΜΕ

 Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ελεύθερη πτώση

Χωρίς την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων εργασίας, οι αμοιβές μπορούν να μειωθούν έως και 40% καθώς το μόνο ανάχωμα στην ελεύθερη πτώση είναι πλέον ο κατώτατος μισθός που έχει διαμορφωθεί στα 586 ευρώ .

 Οι εργοδότες αποκτούν το δικαίωμα να μειώσουν τους κλαδικούς μισθούς καθώς οι αμοιβές επανέρχονται στον βασικό κλαδικό μισθό και διασώζονται μόνο τέσσερα επιδόματα: ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και επικινδυνότητας . Τα πιο γνωστά επιδόματα που χάνονται είναι του γάμου , το επίδομα ευθύνης κλπ.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Όλοι βυθισμένοι στο βάζο με το μέλι

 Το μέλλον μας είναι στα χέρια μας και μας ανήκει.
Κομμουνιστές, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, όλοι βυθισμένοι στο βάζο με το μέλι.  
Όλοι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα, αλλά κανείς δε βγάζει άχνα
Το πολιτικό μας κατεστημένο είναι σάπιο! Δεν έχει ούτε τα αναγκαία, τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά για να κυβερνήσει. Έτοιμο να θυσιάσει την Ελλάδα για να σωθούν τα κόμματα που μας κατάντησαν δούλους. Κύριο μέλημά τους είναι η διατήρηση της κάστας τους και συνθηκολογούν σε οποιανδήποτε απαίτηση ή οποιονδήποτε εκβιασμό για να την διατηρήσουν. 

Δεν θα σωθούμε αν δεν θέλουμε να σωθούμε. Δεν θα επιβιώσουμε σαν Έθνος αν δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι προσωπικά και συλλογικά, αυτά που δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει η νομενκλατούρα που μας κυβερνάει.

Δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα μας, έφτασαν σε σημείο να τοποθετήσουν ακόμη και πρωθυπουργό του τραπεζικού συστήματος, ο οποίος μεσούσης της φάσης των διερευνητικών εντολών, διέρρευσε ένα non paper για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, μήπως και φοβίσει τους Καμμένο, Τσίπρα και Κουβέλη, και αναγκάσει τον τελευταίο να μετατραπεί στον «Καρατζαφέρη» της Αριστεράς, και γίνει επιτέλους άλλη μια εξαμβλωματική κυβέρνηση με χορηγό τους Δανειστές μας που ως γνωστόν, «λάδωναν» τα κόμματα για να αγοράζει η Ελλάδα μπαταρισμένα υποβρύχια και ότι άλλο είχε η Γερμανική αγορά και δεν το έπαιρνε κανείς!

Από σήμερα παύουν να ισχύουν οι κανονιστικοί όροι των κλαδικών συμβάσεων

Λήγει σήμερα η ισχύς της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, που είχαν λήξει ή καταγγελθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Με τη λήξη της μετενέργειας οι κανονιστικοί όροι των κλαδικών συμβάσεων παύουν να ισχύουν και διατηρείται μόνο ο βασικός κλαδικός μισθός, ενώ καταργούνται περίπου 70 επιδόματα. 

Εκτός από τα ειδικά επιδόματα καταργούνται και άλλες παροχές, όπως οι παροχές σε είδος, ειδικές άδειες και πρόσθετες αργίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονταν στους όρους των κλαδικών συμβάσεων.

Οι περισσότεροι εργοδοτικοί φορείς εμφανίζονται απρόθυμοι για την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων. Στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας αναφέρουν ότι στην αγορά εργασίας θα επικρατήσουν κυρίως οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, που μετά την ψήφιση του νέου νόμου, περιλαμβάνουν μειώσεις από 20% έως και 40%.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, μετά την κατάργηση της μετενέργειας ο μισθός κάθε εργαζομένου, ανεξάρτητα με την προϋπηρεσία του, μπορεί με την υπογραφή ατομικής σύμβασης να επαναπροσδιοριστεί με σημείο εκκίνησης τον εκάστοτε κατώτατο μισθό που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ιστορική φωτογραφία ντοκουμέντο του κομματικού φανατισμού-φασισμού εναντίων των Ελλήνων τυπογράφων

Καμαρώστε τους κομματικούς συνδικαλιστές
που δεν τόλμησαν να βγάλουν ούτε μια 
τυπική ανακοίνωση για τις μειώσεις μισθών 
και τις ομαδικές απολύσεις στην τυποεκδοτική.
 
Ο πρόεδρος της Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων  είχε την φαεινή ιδέα κατά την διάρκεια της έκτακτης ΓΣ του  ΣΕΜΕΕ να αποκλείσει (Δες φώτο) την είσοδο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών με μέλη της ένωσης και όποιο μέλος του ΣΕΜΕΕ ερχότανε στην ΓΣ να το εκφοβίζουν, να το εμποδίζουν, να το φωτογραφίζουν, να το προπηλακίζουν και να το απειλούν.  

Ήταν τόσο το μένος τους και ο κομματικός τους φανατισμός που στη συνέχεια εισέβαλαν με την βία μέσα στην αίθουσα που γινόταν η ΓΣ  απειλώντας τους πάντες.

Μετά από την αντίδραση των μελών του ΣΕΜΕΕ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν συνεχίζοντας να απειλούν και να προπηλακίζουν όποιους είχαν διαφορετική γνώμη από αυτούς. 


Ο φασισμός, και η τρομοκρατία
δεν θα περάσει στους Έλληνες τυπογράφους.

Τυπογραφία σε 4' - Typogrphy in 4'

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΙΟΥΡΕΞΙΔΟΥ ΜΑΤΙΝΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΟΣ

Να μη χαθεί ούτε λεπτό!

 Δύο μέρες απέμειναν για την απεργία, με αιχμή την υπογραφή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που αποφάσισαν οι  Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) απεργούν στις 15 Μάη, Για την οργάνωση της απεργίας, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων προχωρά σήμερα Κυριακή σε Γενική Συνέλευση στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος).

Η ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ συμμετέχει στην απεργία

Γενική Συνέλευση έγινε στη ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, όπου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή στην απεργία, ενώ χτες πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και συζητήσεις με τους εργαζόμενους στα εργοστάσια του κλάδου σε Μεσόγεια και Μενίδι.

 Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου έχει αποφασίσει συγκέντρωση τη μέρα της απεργίας στην πλατεία Βάθης, στις 11 π.μ. και από εκεί πορεία στο ΣΕΒ.

Giati να μην αφήσουμε τον κλάδο να βουλιάξει;;;

Για τους συναδέλφους μας στην τυποεκδοτική 
θα ενδιαφερθεί κανένας συνδικαλιστής;;;

"το δίκιο του εργάτη είναι νόμος" 
μόνο με καπιταλιστή βιομήχανο.

Αν ο βιομήχανος είναι κομμουνιστής (τυποεκδοτική),
"νόμος είναι το δίκιο του κομμουνιστή βιομηχάνου".
 
Τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις μπορούν να αντιμετωπιστούν και να μπουν στο περιθώριο μόνο από ένα ισχυρό Ελληνικό εργατικό λαϊκό κίνημα

ΕΞΕΓΕΡΘΗΤΟ

Σε όσες συμβάσεις έχει περάσει τουλάχιστον ένα τρίμηνο από τη λήξη τους, διασώζεται μόνον ο βασικός μισθός και τέσσερα επιδόματα: θέσης, παιδιών, επικινδυνότητας και εκπαίδευσης.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι αποδοχές θα υποχωρήσουν τουλάχιστον κατά 15% έως 20%, λόγω της απώλειας μιας σειράς επιδομάτων (π.χ. γάμου). 

Μάλιστα αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο, καθώς με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις οι μισθοί θα μπορούν να πέσουν ακόμα και στα επίπεδα της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
 ---------------------------------------------
 Δραματική 22% αύξηση των αυτοκτονιών και 30% αύξηση στα ψυχοσωματικά προβλήματα καταγράφηκαν την τελευταία διετία. Παιδιά σχολικής ηλικίας με ψυχοσωματικά συμπτώματα , ενήλικες με κατάθλιψη που οδηγούνται σε απόπειρες αυτοκτονίας, νέοι που στρέφονται στα ναρκωτικά και το αλκοόλ είναι οι κατηγορίες των ανθρώπων που έχουν πληγεί περισσότερο την τελευταία διετία από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Σοκ προκαλεί και η καταγραφή ότι κάποια παιδάκια 8 και 9 ετών παρουσιάζουν ακόμα και πόνους στην κοιλιά , στο κεφάλι και στα άκρα χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο προηγούμενο πρόβλημα υγείας. Και αυτό γιατί ζουν μέσα στο σπίτι των γονιών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Οι αυταπάτες και τα ψέμματα τελείωσαν

Συνάδελφοι-ισες
  Οι αυταπάτες και τα ψέμματα που σπέρνουν οι βιομήχανοι η Ευρωπαϊκή Ένωση  και τα κόμματα τους τελείωσαν. 
 
Η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα μας τώρα είναι ολοκληρωτική θέλουν στην ουσία να καταργήσουν κάθε εργασιακό ασφαλιστικό δικαίωμα να καταδικάσουν εμάς και τα παιδιά μας σε φτώχεια είτε δουλεύουμε είτε μας πετούν στο δρόμο άνεργους ενώ ο ΣΕΒ έχει αρχίσει με σχέδιο να καταγγέλει τις Συμβάσεις ώστε όλοι να φθάσουν άμμεσα σε μισθούς πείνας 400 ευρώ.
 
  Συγκεκριμένα και ενώ η σύμβαση των Λιθογράφων ισχύει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 η Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου  κάλεσε τις Διοικήσεις του ΣΕΒ του ΣΕΜΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ σε διαπραγματεύσεις  ώστε έγκαιρα να ανανεώσουμε την σύμβαση.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το ΔΣ του ΣΕΜΕΕ οι εργοδότες μας ζήτησαν ούτε λίγο ούτε πολύ να υπογράψουμε την καταδίκη των εργαζόμενων του κλάδου αφού μας πρότειναν σχέδιο Σύμβασης που καταργεί τα πάντα !!!
 Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι - ισες 
   ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Οι Εργοδότες θέλουν να μας επιβάλουν Εργασιακό Μεσαίωνα με προτάση γιά υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας Λιθογράφων με Μειώσεις Μισθών που ξεκινούν από 16,7% και φθάνουν μέχρι 45-50%!!!   

   ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  την ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΗ 
η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ με αίτημα την υπογραφή νέας ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Λιθογράφων.

 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΗ στις 10.00 πμ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΚΛΑΔΟΥ  που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Βερανζέρου 1, 2ος όροφος ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ.

απεργούν 25 ημέρες

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στον σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας στις 18.00 την Δευτέρα 14/5/2012 και πορεία- διαμαρτυρία μέχρι τις εγκαταστάσεις του Πήγασου όπου στεγάζονται οι επιχειρήσεις Μπόμπολα: Έθνος, Ημερησία, GOAL, Αγγελιοφόρος, τα περιοδικά: ELLE, Το ιδανικό Σπίτι, το Άστρα και Όραμα, το ΣΙΝΕΜΑ, το Αρμονία, το car and driver, το sporty, το tv Zapping, τα sites: women only.gr, sentragoal.gr,  και ο ραδιοσταθμός SENTRA,  όπου οι ενδιαφερόμενες Ενώσεις απεργούν 25 ημέρες ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων συναδέλφων μας.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Συγκεντρώσεις σε SOFTEX, INTERTRADE και ΣΚΑΓΙΑΣ

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, προχώρησε σήμερα σε συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε SOFTEX, INTERTRADE και ΣΚΑΓΙΑΣ. για την απεργία 15  Μάη για τις συμβάσεις.



Διαβάστε τις προτάσεις του ΣΕΜΕΕ για τη νέα κλαδική ΣΣΕ
- Μείωση Μισθών σε όλες τις ειδικότητες περίπου 17%
- Να καταργηθεί το άρθρο 5 για την χορήγηση επιδόματος γάμου για όλους -10%...
- Να καταργηθεί το άρθρο 4 για την χορήγηση πολυετίας  -10%....
- Στο άρθρο 12 η προσαύξηση της νυχτερινής εργασίας από 50% να μειωθεί σε 25%... -25%...
- Στο άρθρο 10 το ανθυγιεινό επίδομα από 10% να μειωθεί σε 5%.... -5%....
- Καταργεί το άρθρο 3 που προσαυξάνει κατά 5% τα ημερομίσθια σε όσους δουλεύουν στα περιστροφικά ταχυπιεστήρια... -5%....
- Στο άρθρο 13 το επίδομα αδείας από 17 ημερομίσθια μειώνεται στα 13 ....- 4 ημερομίσθια το  χρόνο για όλους

-  Το άρθρο 20 για τις συνθέσεις μηχανών καταργείται πλήρως
-  Στο άρθρο 19 που αφορά τις ώρες-ημέρες   εργασίας διαγράφουν τις Λέξεις ... από Δευτέρα-Παρασκευή ... Δηλαδή γίνεται το  5νθήμερο 40ωρο Δευτέρα-Σάββατο δουλεύεις χωρίς Υπερωρία το Σάββατο και παίρνεις ρεπό μέσα στη βδομάδα ......
- Αφαιρούν από το άρθρο 11 τη φράση ... Όταν υφίσταται καλύτεροι όροι εξακολουθούν να ισχύουν... Δηλαδή όποιος παίρνει κάτι παραπάνω από την μειωμένη σύμβαση που προτείνουν το χάνει αυτόματα....
- Στο άρθρο 14 αυξάνουν από 9 στα 10 χρόνια για όλους ώστε να έχουν δικαίωμα για την πέμπτη βδομάδα άδειας... και μένουν εκτός οι 3 επιπλέον μέρες αδείας από τα 12 χρόνια και άνω .....
- Στο άρθρο 24 μένει εκτός κειμένου η υποχρέωση του εργοδοτικού Συνδέσμου να ενημερώνει και να διαβουλεύεται με το σωματείο εργαζομένων  για ομαδικές απολύσεις, αλλαγή τεχνολογίας , αλλαγή ή μετακόμιση έδρας των επιχειρήσεων εκτός νομού.

 Τα τυπογραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τα φέσια πέφτουν βροχή σε όλα τα τυπογραφεία και τα ατελιέ. Πληθαίνουν οι αιτήσεις των τυπογράφων για την διαγραφή τους από το ΣΕΜΕΕ ώστε να αποδεσμευτούν από την αποικιοκρατική ΣΣΕ που δημιουργεί συνθήκες γαλέρας σε όλα τα τυπογραφεία της χώρας και τα οδηγεί στον αφανισμό.

Άχ Ελλάδα μου γλυκιά

Eλεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών (επικεφαλής του ΣΔΟΕ) Γιάννης Καπελέρης μετά την απολογία του σε ειδικό ανακριτή.

Κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου για την υπόθεση των ανείσπρακτων προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων.

Λαός ο οποίος δεν έχει μνήμη δεν έχει και μέλλον ή το «ελληνικό πρόβλημα»

Στην Ελλάδα θα έχουμε "δημοκρατία" εάν και μόνο ξανακυβερνηθεί από τα ίδια λαμόγια και τους ίδιους εθνοπροδότες που την οδήγησαν στην εθνική καταστροφή και τον διασυρμό.


Εάν όλους τους ανθέλληνες πολιτικούς και τα τσιράκια τους ο Ελληνικός λαός  δεν τους οδηγήσει στην δικαιοσύνη για τα αστικά και τα ποινικά εγκλήματα που έκαναν στην χώρα δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα. Τα κέντρα της διαπλοκής και τα ΜΜΕ των εργολάβων και των μεγαλοεκδοτών θα συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο μαζί με το δεκανίκι του συστήματος το ΚΚΕ.

Για να ξανασώσουν τα τομάρια τους και τους κομματικούς τους στρατούς είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα. Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες από τις εκλογές και ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού σχηματισμού, που απ’ ότι φαίνεται, καταχρηστικά κυβερνούσε τη χώρα, παρουσίασε μεγάλη πολιτική ευελιξία. Το ίδιο περίπου έγινε και με τον Σαμαρά. Ανακάλυψε την αναγκαιότητα για μια «εθνική» κυβέρνηση, που ενδεχομένως θα μετατόπιζε τις κόκκινες γραμμές οι οποίες, μέχρι πριν από τις εκλογές, αν μετατοπίζονταν έστω κι ένα χιλιοστό, θα πέφταμε στον γκρεμό.

Με την πολιτική τους οδήγησαν 2.600 Έλληνες στην αυτοκτονία 2.300.000 Έλληνες στην ανεργία στην πείνα και τα συσσίτια, την νεολαία να μεταναστεύει και έφεραν παράνομα και ύπουλα 2.500.000 λαθρομετανάστες.

Πάντα οι πολικοί που κυβέρνησαν την χώρα ταύτιζαν το «εθνικό» με τον εαυτό τους και τους άλλους με την καταστροφή. Όποιος είχε άλλη άποψη ήταν επικίνδυνος φασίστας και ρατσιστής.

Δεν καταστρέφεται η Ελλάδα επειδή καταρρέουν ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και μερικά παρωχημένα κόμματα με επαγγελματίες απατεώνες εξουσιολάγνους. Η Ελλάδα καταστρέφετε γιατί εμείς δεν αντιδρούμε στον αφανισμό της.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

νόμος είναι το δίκιο του;;;???

"το δίκιο του εργάτη είναι νόμος" 
μόνο με καπιταλιστή βιομήχανο.

Αν ο βιομήχανος είναι κομμουνιστής (τυποεκδοτική),
"νόμος είναι το δίκιο του κομμουνιστή βιομηχάνου".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 13/5/2012 στις 10.00 πμ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΚΛΑΔΟΥ που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Βερανζέρου 1, 2ος όροφος ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ.

Με θέμα την οργάνωση της 24ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ που έχει κυρήξει την Τρίτη 15/5/2012 η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ με αίτημα την υπογραφή νέας ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Λιθογράφων.


Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

 

24ωρη απεργία στις 15 Μάη.

 Στην οργάνωση και το συντονισμό της πάλης για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας προχωράνε από σήμερα με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα οι ταξικές δυνάμεις, με δεδομένο ότι η επίθεση στους χώρους δουλειάς, αναμένεται να ενταθεί άγρια το επόμενο διάστημα
Με αίτημα τη διεκδίκηση ικανοποιητικών ΣΣΕ και μισθών με αυξήσεις, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου έχει ήδη αποφασίσει 24ωρη απεργία στις 15 Μάη.

250 δις ευρω χρέη αφησε το ΠΑΣΟΚ και 130 δις η ΝΔ.

Μικρότερα ποσοστά συμμετοχής στις εθνικές εκλογές δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς η αποχή πλησιάζει το 40% περίπου, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά αποχής ήταν το 2009 30%, το 2007 26% και το 2004 24%.
 Εύχομαι κάποτε να καταλάβουν το τεράστιο λάθος τους όσες και όσοι ψήφισαν Νδ,  ΠαΣοΚ, ΚΚΕ και λΑΟΣ την Κυριακή 6 Μαΐου 2012. Όσες και όσοι ψήφισαν Νδ, ΠαΣοΚ, ΚΚΕ και λΑΟΣ την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 καταδικάζουν την ελληνική κοινωνία στην πατρίδα Ελλάδα να εξακολουθεί να είναι εξαθλιωμένη, γεμάτη λαθρομετανάστες, εγκληματικότητα να πεινάει, να πονάει και να αυτοκτονεί.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη

Ο κ. Σταύρος Π.Ψυχάρης, Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ΑΕ με σχετική επιστολή του προς την εταιρεία μας, γνωστοποίησε ότι την 3.5.2012 προέβη σε αγορά 28.743.261 κοινών ονομαστικών μετοχών μετά δικαιώματος ψήφου, εκδόσεως ΔΟΛ ΑΕ, που αντιστοιχούν στο 34,630% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, έναντι τιμήματος που ανέρχεται στο ποσό των 0,174 ευρώ ανά μετοχή.

Έχουνε τάξει τη χώρα στους Πακιστανούς, στους Μπαγκλεντισιανούς, στους Αφχανούς και στους αλβανούς, μη τους χαλάτε την μανέστρα.

 ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ
Στείλτε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην βουλή 
να μην έχουν που να σταθούν τα λαμόγια
Να σταματήσει ο ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων
 Για να νοσηλευτεί ένας Έλληνας σε δημόσιο νοσοκομείο θα χρειαστεί να πληρώσει το 25% των φαρμάκων και το 10% της νοσηλείας. Σε περίπτωση που είναι ανασφάλιστος θα τον διώξουν. 
Σε περίπτωση που πάει ένας λαθρομετανάστης ή ένας αλλοδαπός σε δημόσιο νοσοκομείο, είτε ασφαλισμένος είναι είτε ανασφάλιστος θα τον δεχτούν χωρίς να πληρώσει δεκάρα τσακιστή.

 Σύνταξη υπερηλίκων ανασφάλιστων 400 ευρώ έκαστος, είναι η σύνταξη που λαμβάνουν οι ηλικιωμένοι Αλβανοί με μια απλή δήλωση ότι κατοικούν ή φιλοξενούνται στην Ελλάδα. Με αποτέλεσμα όλη η υπερήλικη Αλβανία να έρχεται στην Ελλάδα με ψεύτικες δηλώσεις και να λαμβάνει συντάξεις των 400 ευρώ την ίδια στιγμή που την κόβουν από τους Έλληνες.

 Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012 Νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος 
Φρικτά ήταν τα βασανιστήρια που υπέστη από τους δολοφόνους της μία 64χρονη στα Γιάννενα. Δεμένη με μονωτική ταινία, χτυπημένη σε όλο της το σώμα, ειδικά όμως στο κεφάλι με αιχμηρό αντικείμενο και στο τέλος στραγγαλίστηκε με μονωτική ταινία. Οι δράστες είχαν ως βασικό κίνητρο τη ληστεία, την βασάνισαν μέχρι τέλους. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, το φρικτό έγκλημα έγινε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία των Ιωαννίνων, στην οδό Χρήστου Πάτση, στην Πλατεία Πάργης. Η φρικαλεότητα του εγκλήματος δεν χωράει σε ανθρώπου νου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη φρικτή δολοφονία που σημειώνεται στα Γιάννινα το τελευταίο διάστημα.

 "ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ!..."
 ο Ελληνικός λαός ξυπνά και φτύνει κατάμουτρα όσους τον εξαπατούσαν και τον εκμεταλλευόταν συστηματικά για δεκαετίες.
 Την Κυριακή θα μιλήσουν οι Έλληνες!
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ!

ΞΥΠΝΑ@kokkorh.gr ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ «ΡΕΜΑΛΙΑ» !!!!

Το παιχνίδι είναι στημένο. κομματόσκυλα, ΚΚΕ και ΣΕΜΕΕ δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο στον κλάδο.

Στο  ελληνικό τυπογραφείο της πόλης , στη Βουλγαρία, επικρατούσε τις τελευταίες εβδομάδες οργασμός δουλειάς. Ο λόγος; Όχι μόνο οι συνήθεις, «καθημερινές» εργασίες μιας επιχείρησης του κλάδου στη Βουλγαρία, αλλά και οι εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα: το τυπογραφείο τύπωνε προεκλογικό υλικό Ελλήνων υποψηφίων, που επέλεξαν να τυπώσουν τα φυλλάδια τους στο Πετρίτσι, λόγω,  χαμηλότερου κόστους.

 Το εν λόγω τυπογραφείο είναι μία μόνο από τις περίπου 150 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται -ιδίως την τελευταία 15ετία- στο Πετρίτσι, όπως επισήμανε ο δήμαρχος της πόλης, Βέλιο Ίλιεφ (Velyo Iliev), με την ευκαιρία εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε απόψε, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), με θέμα «Ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρήσεις στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας».

Το Πετρίτσι (Βουλγάρικα: Петрич ή Πετρίτς) είναι πόλη στην νοτιοδυτική Βουλγαρία. Το Πετρίτσι, βρίσκεται κοντά στα Ελληνικά σύνορα . Η απόσταση των συνόρων είναι μόλις 13 χλμ από την Ελλάδα

Απλήρωτοι εργαζόμενοι

Απλήρωτοι για πάνω από 18μερες παραμένουν οι εργαζόμενοι του ομίλου Λυμπέρη που είναι στη μισθοδοσία, ενώ κάποιοι άλλοι που είναι με μπλοκάκι έχουν να πληρωθούν πάνω από 4 μήνες!!!

Επισήμως αύξηση της ανεργίας στο 21,7%

Την υψηλότερη αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ, κατέγραψε η Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο (από 14,7% τον Ιανουάριο του 2011 σε 21,7% τον Ιανουάριο του 2012), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2012, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Να μην περάσει η απεργοσπασία

Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ, απαιτούμε τώρα υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις» η Ομοσπονδία καλεί «όλα τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν την καθολική συμμετοχή του κλάδου στην απεργία την Τρίτη 15 Μάη

Όλοι στην περιφρούρηση της απεργίας στις πύλες των εργοστασίων, για να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, να μην περάσει η απεργοσπασία». Στην Αττική θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης, στις 11 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ B΄ ΑΘΗΝΑΣ

39 ΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευαγγέλου, Εργάτης ΣΟΦΤΕΞ, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου,

 "το δικιο του εργατη ειναι νομος" μονο με καπιταλιστη βιομηχανο.
Αν ο βιομηχανος ειναι κομμουνιστης (τυποεκδοτικη), "νομος ειναι το δικιο του κομμουνιστη βιομηχανου".

ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΓΑΜΨΑ

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΦΤΩΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ.

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. 

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ να ζητήσει να ενταχθεί η Τυποεκδοτική στο άρθρο 99 ήταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενη και, ως εκ τούτου, δεν τους προξένησε εντύπωση. Από τις αρχές του καλοκαιριού ο Περισσός είχε ανάψει το «πράσινο φως» για τη σχετική διαδικασία και από τότε είχαν αρχίσει οι σχετικές προετοιμασίες.

Γι' αυτό, άλλωστε, ο Περισσός προειδοποιούσε εδώ και καιρό ότι θα αρχίσουν νέες επιθέσεις προς το ΚΚΕ, και γι' αυτό, επίσης, το Πολιτικό Γραφείο, στη χθεσινή του ανακοίνωση, καλεί «τα μέλη του να υπερασπιστούν το κόμμα από τον βρώμικο πόλεμο που θα δεχθεί εκ νέου το επόμενο διάστημα».
Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, προκειμένου να αιτιολογήσει την απόφαση για την Τυποεκδοτική, επικαλείται «τα οικονομικά προβλήματα, καθώς και τη δραματική συρρίκνωση των εργασιών, που υποχρέωσαν την Τυποεκδοτική να προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούσε» (απολύσεις).
Εργαλείο εκβιασμού
Η αναγκαστική μείωση των εργαζομένων, σύμφωνα με το ΚΚΕ, έγινε «μέσω συνταξιοδότησης ή με απολύσεις», ενώ προστίθεται ότι οι αποζημιώσεις καταβλήθηκαν με βάση την προηγούμενη νομοθεσία. Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ επιχειρεί να διαχωρίσει την ένταξη της Τυποεκδοτικής στο άρθρο 99 από εκείνη άλλων εκδοτικών επιχειρήσεων. Το άρθρο 99, λέει, «χρησιμοποιείται από καπιταλιστικές επιχειρήσεις ως εργαλείο εκβιασμού κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους και το Δημόσιο»!
Θα χορτάσουν... αγώνα!
Επιπλέον, ο Περισσός ισχυρίζεται ότι η προσφυγή της Τυποεκδοτικής εξυπηρετεί μόνο τη ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες και προμηθευτές, ενώ διευκρινίζει, παρεμπιπτόντως, ότι η ανεργία θα εξαλειφθεί μόνο με ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας. Δηλαδή με τον... σοσιαλισμό!  
Μέχρι τότε και οι απολυμένοι της Τυποεκδοτικής θα περιμένουν τον αγώνα -σύμφωνα με τον Περισσό- «για την ανακούφισή τους, καθώς είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας». Μάλιστα. Θα χορτάσουν δηλαδή με... αγώνα οι απολυμένοι!

Aπεργία στις 15 Μάη

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τρίτη 15 Μάη προχωρά η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου - Χάρτου, απαντώντας στις προκλητικές ενέργειες των εργοδοτών να καταγγείλουν τις ΣΣΕ στη Χαρτοποιία και την Κυτιοποιία και στην αξίωσή τους για μειώσεις μισθών έως 30%.

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ

Το δεκανίκι του συστήματος τσακίζει το λαό



Οσο και να παρακαλατε να εξαθλιωθουμε ολοι οι ελληνες μηπως γινουμε κομμουνιστες, αν δεν δειξετε οτι εχετε κατι παραπανω να κανετε εκτος απο απεργιες (στους αλλους παντα και ποτε σε δικες σας εταιριες) θα επιστρεψετε στη φαση που οταν γραφοταν νεος στη κνε τον βαζατε πρωτοσελιδο στο ριζοσπαστη. Οταν απολυει ο ριζοσπαστης γιατι αραγε το παμε δεν δειχνει την ιδια ευαισθησια οπως με αλλες καπιταλιστικες εταιριες, που παει και κανει καταληψεις απαιτωντας επαναπροσληψη των απολυμενων. Αλλα ειπαμε "το δικιο του εργατη ειναι νομος" μονο με καπιταλιστη βιομηχανο. Αν ο βιομηχανος ειναι κομμουνιστης, "νομος ειναι το δικιο του κομμουνιστη βιομηχανου".

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------