Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

Δίνουμε τη μάχη για την υπογραφή της Σύμβασης 
των λιθογράφων σε κάθε εργοστάσιο
Συνάδελφοι:                                                                                                                       
Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ και τώρα η νέα τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), φρόντισαν να φτιάξουν το νομικό πλαίσιο που χρειαζόταν για να καταργήσουν όλα τα συλλογικά δικαιώματα. Στόχο έχουν να κάνουν πιο φτηνή την εργατική δύναμη, θέλουν την κατάργηση κάθε συνδικαλιστικής δράσης και διαγραφή όλων των κατακτήσεων.
Μετά την καταγγελία της κλαδικής σύμβασης των λιθογράφων από τους εργοδότες, τώρα έληξε η περίοδος της τρίμηνης μετενέργειας. Με αποκλειστική ευθύνη των εργοδοτικών συνδέσμων ΣΕΜΕΕ- ΣΕΒ- ΓΕΣΕΒΕ που με την αδιαλλαξία τους από την αρχή στάθηκαν ανυποχώρητα στην πρότασή τους για μειώσεις από 25 έως και 40%, η σύμβαση από 22 Αυγούστου παύει να ισχύει.
Τώρα ο αγώνας του κλάδου μεταφέρεται σε κάθε χώρο δουλειάς. 
Εκεί θα κριθεί αν θα εφαρμοστούν οι νόμοι πτώχευσης του λαού.
Η Διοίκηση του σωματείου συνεδρίασε και αποφάσισε να μην παραδώσουμε τη Σύμβαση στη διάθεση του κάθε εργοδότη, αλλά να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε το αυτονόητο. Δεν θα δεχτούμε επιπλέον μειώσεις αποδοχών και θα δώσουμε μάχη για να διατηρήσουμε μισθούς και δικαιώματα. 
Το ΔΣ λοιπόν του σωματείου κατεβάζει πρόταση προς όλους τους εργοδότες του κλάδου, να συνάψουνε διμερείς συμβάσεις Σωματείου - Επιχείρησης που θα διασφαλίζουν όλα τα δικαιώματα της Σύμβασης του 2009 μέχρι και το τέλος του 2013. Αυτή η πρόταση, δεν θα τροποποιείται από εργοστάσιο σε εργοστάσιο. Η πρόταση αυτή είναι ένα πλαίσιο μάχης για την ελάχιστη δυνατή διασφάλιση των δικαιωμάτων μας. 
Τώρα θα κριθεί αν στην επίθεση της η εργοδοσία,
θα συναντήσει εργάτες φοβισμένους και απογοητευμένους
ή οργανωμένους και αποφασισμένους.
Ξεκαθαρίζουμε προς τους εργοδοτικούς συνδέσμους ΣΕΒ-ΣΕΜΕΕ- ΓΣΕΒΕ ότι δε θα δεχτούμε καμία μείωση. Οι επιχειρήσεις που θα τολμήσουν να εφαρμόσουν τους αντεργατικούς νόμους εναντίον μας θα πάρουν απάντηση. Οι εργαζόμενοι όλου του κλάδου δεν θα αφήσουμε κανέναν συνάδελφο ανυπεράσπιστο να διαπραγματεύεται την εργατική του δύναμη με τον εκάστοτε εργοδότη για το τι θα χάσει. 
 Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------