Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Στην τελική ευθεία το σχέδιο εξόντωσης της Ελληνικής Τυπογραφίας

 Το θέμα των κομματικών συνδικαλιστών θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό!
 Όλοι οι χαραμοφάηδες, όλοι οι αργόμισθοι με την ισόβια κομματική εξασφάλιση έγιναν συνδικαλιστές και βρήκαν το μήνα που τρέφει τους έντεκα! αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους 1.500.000 εκ. άνεργους Έλληνες, το παίζουν και καλά οργισμένοι ταρταρίνοι! βγάζοντας ανακοινώσεις της πλάκας για κομματική κατανάλωση μόνο. 

 Το Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδας» και επισημαίνει: «Πρόκειται για ωμό εκβιασμό και τρομοκρατία για να δεχθούν οι συνάδελφοι τις απολύσεις χωρίς περαιτέρω διεκδικήσεις. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και τους καλούμε να μη δεχθούν τον εκβιασμό που εξυπηρετεί τα σχέδια της εργοδοσίας, αλλά να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία».
Το μόνο που δεν μας είπαν οι συνδικαλιστές  του Σωματείου Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρόταση τους για να σωθεί η εκτυπωτική μονάδα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και  ενώ κλείνει το τυπογραφείο με ποιο τρόπο να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία οι συνάδελφοι ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία οι 59 εργαζόμενοι.

 Διαβάστε τώρα και την θλιβερή είδηση 
 Η εκτυπωτική μονάδα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ», που ανήκει στην «ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», του εκδότη Αλέξανδρου Μπακατσέλου, έκλεισε οριστικά!
 Η μονάδα, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σημαντικές ζημιές. Από χτες το τυπογραφείο σταμάτησε να λειτουργεί, ενώ οι εφημερίδες που τύπωνε θα τυπώνονται πλέον στην Αθήνα.

Τη Δευτέρα, μέρα απεργίας του κλάδου των ΜΜΕ και του Τύπου - Χάρτου, ο κ. Μπακατσέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν το μεσημέρι στο χώρο του τυπογραφείου και τους ανακοίνωσε ότι κλείνει την εκτυπωτική μονάδα. Προέτρεψε τους εργαζόμενους να δηλώσουν εθελούσια αποχώρηση με μπόνους ένα μισθό. Ανακοίνωσε ότι οι 59 εργαζόμενοι θα απολυθούν σε κάθε περίπτωση, είτε δεχθούν είτε όχι την εθελούσια λόγο σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ
Διεύθυνση Δαναϊδων 4, 54626, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνα 2310-779100
Faxes 2310-257326
E-Mail aglfros@ekdotiki.gr
WWW page http://www.agelioforos.gr
Υπεύθυνος Διευθύνων: Αλέξανδρος Μπακατσέλος
Στελέχη Εμπορικός Δ/ντής Φιλίππου:
Γιώργος Μήλιος, Εμπορική Δ/ντρια Αγγελιοφόρου, Διαδρομών, Sunday:
Αγγελική Καράνου, Εμπορική Δ/ντρια Close Up, agelioforos.gr, 89fmRainbow:
Μελίνα Παυλίδου, Γενική Διεύθυνση:
Τάσος Κυριακίδης
Πελάτες
Προϊόντα Αγγελιοφόρος, Αγγελιοφόρος της Κυριακής, Sunday Date, Διαδρομές, Close Up, agelioforos.gr, 89FM Rainbow
Υπηρεσίες Εκτυπωτικές και προεκτυπωτικές - ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Δραστηριότητες
 Δυστυχώς δυναμικές Ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου κλείνουν κάθε μέρα και εκατοντάδες συνάδελφοι οδηγούνται στην ανεργία  
Δεν πρέπει όλη αυτή την καταστροφή να την ρίχνουμε στην ψεύτικη οικονομική κρίση όπως μας την παρουσιάζουν. Στο typografeio πιστεύουμε ότι μια από τις βασικές αίτιες της κατάντια μας είναι η ανικανότητα μας σαν λαός, σαν εργαζόμενοι να συνεργαζόμαστε, να προτείνουμε λύσης και να διαχειριζόμαστε σωστά τις καταστάσεις και τα προβλήματα.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------