Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Οι καλές απολύσεις του ΚΚΕ

 Έτσι για το φρεσκάρισμα της μνήμης των εργαζομένων, των συνδικαλιστών του κλάδου,  της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου.


 Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις απολύσεις, αξίζει μια υπενθύμιση για το αντεργατικό έργο του ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα που εφάρμοσε πρώτο το μνημόνιο στις επιχειρήσεις του - 902, Τυποεκδοτική κ.ά - πετώντας στο δρόμο της ανεργίας πολλούς εργαζόμενους και μειώνοντας τους μισθούς, εντείνοντας, ταυτόχρονα, την επιχείρηση τρομοκράτησης στους χώρους δουλειάς ως στυγνός καπιταλιστής εργοδότης.

Οι εργαζόμενοι ας έχουν στο μυαλό τους ότι εκ του πονηρού, ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν έγιναν απολύσεις τους τελευταίους δύο μήνες. Γιατί η απόφαση της ηγεσίας του Περισσού είναι να συνεχιστούν, διώχνοντας μέχρι αρχές Ιούλη τους περισσότερους εργαζόμενους της τηλεόρασης του 902 και της τυποεκδοτικής.

Είναι οι καλές απολύσεις όπως είχε δηλώσει η Αλέκα Παπαρήγα. Παραθέτουμε ένα σχετικό δημοσίευμα του περασμένου Σεπτέμβρη.


"Οι καλές -κόκκινες- απολύσεις...
Υπάρχουν "καλές" και "κακές" απολύσεις, αναγκαίες και μη, δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες, αλλά και "καλοί" και "κακοί" απολυμένοι. Κάπως έτσι ερμηνεύεται η χθεσινή τοποθέτηση της Αλ. Παπαρήγα, η οποία ερωτήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τις απολύσεις στον 902 (ραδιόφωνο και τηλεόραση), που ανήκει στο ΚΚΕ. Τις απέδωσε στην κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, που έφερε τη δραματική μείωση εσόδων του ΚΚΕ, όπως είπε. Διαχώρισε τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις από άλλες, λέγοντας ότι δεν είναι χώροι κερδοφορίας, ενώ υποστήριξε πως δραστικές περικοπές έγιναν και στα στελέχη του κόμματος...

...και οι κακοί απολυμένοι
Όμως η γ.γ. του ΚΚΕ δεν έμεινε εκεί. Φρόντισε να... κατακεραυνώσει τους απολυμένους του 902, οι οποίοι έχουν καταγγείλει πως οι απολύσεις έγιναν με κομματικά κριτήρια (απολύθηκαν μόνο μη μέλη του ΚΚΕ) και ότι το ίδιο το "κόμμα του λαού" παρεμπόδιζε τη συνδικαλιστική τους δράση ενόσω εργάζονταν στον 902. "Καταλαβαίνω το πρόβλημά τους, αλλά ας μην πιστεύουν ότι μπορεί να βρουν δουλειά δίνοντας διαπιστευτήρια με κινητοποιήσεις δέκα ατόμων έξω από τον Περισσό, με τη συμπαράσταση της κυρίας Μπακογιάννη", είπε"

Απόσπασμα από το «Τι να κάνουμε» ΛΕΝΙΝ.
« Ο καθένας νομίζουμε θα συμφωνήσει ότι η πλατιά δημοκρατική αρχή προϋποθέτει δύο αναγκαίους όρους: Πρώτο, την πλήρη δημοσιότητα και δεύτερο, την αιρετότητα σε όλα τα λειτουργήματα. Θα ήταν γελοίο να μιλάμε για δημοκρατία χωρίς την δημοσιότητα, και μάλιστα τέτοια δημοσιότητα που δεν θα περιοριζόταν στα μέλη της Οργάνωσης..»

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------